donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Fernandes Group introduceert medicatiepaspoort voor personeel

lees ook ...

Nieuwe Leden Beëdigd bij Constitutioneel Hof Suriname

Het Constitutioneel Hof (CHof) heeft op donderdag 15 februari 2024 twee nieuwe leden verwelkomd: mr. Richel Apinsa als vicevoorzitter en mr. Geetapersad Gangaram Panday als lid. De beëdiging van deze ...

De Fernandes Group, heeft voor al zijn werknemers een medicatiepaspoort geïntroduceerd. Dit is bedoeld om gegevens over het gebruik van medicijnen en noodzakelijke gezondheidsinformatie van de individuele werknemers vast te leggen. Bij onvoorziene gevallen zoals een ongeluk, onwel of bewustzijnsverlies, is middels het paspoort noodzakelijke informatie bij de hand die ervoor kan zorgen dat het leven van de paspoorthouder kan worden gered.

Ter gelegenheid van de introductie hiervan was minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) donderdag op uitnodiging aanwezig. In zijn spreekbeurt heeft de minister het belang benadrukt van een goede veiligheidscultuur in bedrijven en werkplaatsen.

Elk bedrijf is volgens hem verplicht een veilige en gezonde werkomgeving te bevorderen. Veiligheid staat wereldwijd hoog op de agenda, zo hoog dat op de Internationale Arbeidsconferentie van dit jaar een historische veiligheidsresolutie is aangenomen door de afgevaardigden. Dit houdt volgens de bewindsman in dat alle lidstaten van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), waaronder Suriname, zich ertoe verbinden het fundamentele recht op een veilige en gezonde werkomgeving te respecteren en te stimuleren.

Mac Andrew gaf aan dat gezien het groot belang van veiligheid en gezondheid op het werk, Suriname voorbereidingen treft om deze verdragen zo spoedig mogelijk te ratificeren. Tegen deze achtergrond juicht hij het initiatief van de Fernandes Group toe. Hij is van mening dat er steeds meer moet worden geïnvesteerd om het algemene bewustzijn van veiligheids- en gezondheidscultuur te bevorderen.

De minister is van mening dat het medicatiepaspoort een noodzakelijk hulpmiddel is om op zak te hebben. Hij complimenteerde niet alleen de Fernandes Group, maar ook de Consumentenkring Suriname, die dit initiatief heeft aangedragen.

Mac Andrew mocht het eerste medicatiepaspoort overhandigen en wel aan de Chief Operating Officer van de Fernandes Group in Suriname, Bryan Renten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFernandes Group introduceert medicatiepaspoort voor personeel