dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Felicitatieboodschap van President Chan Santokhi ivm 01 juli

lees ook ...

Inheemse en Trans-Atlantische slavernij moet onderzocht word...

Het Nationaal Comité Herdenking Afschaffing Slavernij onder leiding van Johan Roozer heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc, LL.B. laten weten, dat slavernij in Suriname bij w...

Vandaag, vrijdag 1 juli 2022, is het 159 jaar geleden dat a Keti Koti; de slavernij werd afgeschaft! Dit betekende vrijheid voor een ieder die beperkt werd in de menselijke vrijheid. De menselijke vrijheid is het hoogste goed dat wij van de Almachtige hebben gehad.

Niemand heeft het recht om een ander in slavernij te houden, te onderdrukken, te vernederen, te mishandelen, te martelen en hun ontplooiingskansen te beperken of te ontnemen. Ook niet de moderne slavernij, waarbij werknemers en landarbeiders uitgebuit worden en er handel gedreven wordt in mensen.

Laten wij als samenleving er alles aan doen om elke vorm van slavernij te bestrijden, wat nooit meer mag terugkomen in ons geliefd land, in welke vorm en voor welke groep dan ook! Laten wij met zijn allen beseffen dat het deze dag is, 159 jaar geleden, dat de vorming van de Sranan bromki djari begon.

Wij moeten ons samen inspannen, voor groei en ontwikkeling van ons prachtig land Suriname. Ik feliciteer u allen met deze bijzondere dag en laten wij samen bidden voor een voorspoedige toekomst, met de Here als onze Fesimang! Een gezegende Keti Koti dag toegewenst en God Bless You All!
Chan Santokhi

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFelicitatieboodschap van President Chan Santokhi ivm 01 juli