zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Feestprogramma gelanceerd voor viering 170 jaar Chinese Immigratie in Suriname

lees ook ...

NIMOS bezoekt DC Nickerie

Gisterenmiddag brachten vertegenwoordigers van het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS), belast met de 'Verbetering van Milieu Beheer in de Mijnbouw Secor van Suriname(E...

Op vrijdag 16 juni 2023 vond de lancering van het feestprogramma plaats ter voorbereiding op de viering van de 170e verjaardag van de Chinese Immigratie in Suriname op 20 oktober dit jaar. Het evenement, georganiseerd door de Suriname Chinese United Association (SCUA) in samenwerking met de Chinese ambassade, omvat diverse activiteiten waarbij verschillende Chinese verenigingen betrokken zullen zijn.

Stanley Dijksteel, waarnemend voorzitter van de Nationale Commissie Jubileumjaren, benadrukte dat de festiviteiten een landelijk karakter zullen hebben en openstaan voor de gehele Surinaamse gemeenschap. Het feestelijke programma omvat onder andere culturele shows met praalwagens en acrobaten uit China, evenals sportwedstrijden die binnenkort van start zullen gaan. Daarnaast is de organisatie van plan om donaties te doen aan verschillende sociale instellingen.

Tijdens zijn toespraak benadrukte de Chinese ambassadeur, Hang Jing, de eenheid tussen de Chinese gemeenschap en andere bevolkingsgroepen. Hij onderstreepte dat de herdenkingsactiviteiten niet alleen bedoeld zijn als een sociale en culturele uitwisseling, maar als een gezamenlijke inspanning waar alle Surinamers bij betrokken moeten zijn.

De ambassadeur benadrukte ook het belang van samenwerking en investeringen om Suriname vooruit te helpen. Hij riep op tot betere integratie in diverse etnische groepen en het naleven van regels om een positief sociaal beeld te creëren voor de rest van de samenleving.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFeestprogramma gelanceerd voor viering 170 jaar Chinese Immigratie in Suriname