dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Feestelijke oplevering van vernieuwde gebouwen ministerie van Sozavo

lees ook ...

UNICEF beoordeelt Surinaams socialezekerheidsstelsel

UNICEF heeft een technische consultatiesessie gehouden met belangrijke belanghebbenden, om de bevindingen van de beoordeling van het Surinaamse socialezekerheidsstelsel te va...

In het kader van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) zijn de gebouwen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) aan de Waterkant, met name op nummer 30 en 32, grondig gerenoveerd. Deze gebouwen verkeerden in een deplorabele staat, maar op maandag 18 december 2023 vond de feestelijke oplevering van de vernieuwde panden plaats.

Natasja Deul, de Projectmanager van PURP, deelde mee dat het renovatieproces meer dan een jaar heeft geduurd, hoewel oorspronkelijk gepland was om 18 maanden in beslag te nemen. Uiteindelijk heeft het project 24 maanden gekost. De gerenoveerde gebouwen zullen nu dienst doen als kantoorruimte voor het ministerie van Sozavo en zullen verschillende afdelingen en directies van het ministerie huisvesten.

Na de technische oplevering zullen de panden worden voorbereid op de officiële opening. Het ministerie kijkt uit naar de verhuizing en ziet dit als een kans om de dienstverlening te verbeteren en te moderniseren. Het is vermeldenswaardig dat de begane grond van pand 32 specifiek bestemd zal zijn voor commerciële doeleinden.

De vernieuwde gebouwen dienen niet alleen als een modern kantoor voor het ministerie, maar dragen ook bij aan de algemene opwaardering en heropleving van Paramaribo. PURP zet zich actief in om de historische binnenstad nieuw leven in te blazen.

De officiële opening staat gepland voor volgend jaar, waarbij de voltooiing van dit belangrijke project wordt gevierd en de nieuwe faciliteiten worden getoond aan betrokkenen en het publiek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFeestelijke oplevering van vernieuwde gebouwen ministerie van Sozavo