zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Feestelijke opening van nieuw logeergebouw in Poeketie, Sipaliwini

lees ook ...

Buschauffeur beroofd bij eindhalte PL: politie onderzoekt za...

Gisteren is buschauffeur B.M. (40) beroofd ter hoogte van de Ladesmastraat, bij de eindhalte PL. Twee mannen drongen plotseling zijn bus binnen en eisten onder bedreiging dat hij zijn spullen afstond....

Het dorp Poeketie in Sipaliwini verwelkomt met vreugde het nieuwe logeergebouw dat recent in gebruik is genomen. Onder grote publieke belangstelling werd op het naambord onthuld door waarnemend president Ronnie Brunswijk. Ook aanwezig waren minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en DNA-voorzitter Marinus Bee.

Minister Emanuël benadrukte in haar toespraak de financiële uitdagingen die moesten worden overwonnen om dit project te realiseren. Dankzij enorme vastberadenheid is het uiteindelijk toch gelukt.

Ze onderstreepte het belang van zorgvuldig onderhoud van de nieuwe voorzieningen, zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen.

Waarnemend president Brunswijk benadrukte dat de huisvestingsfaciliteiten in Poeketie bestemd zijn voor de gehele binnenlandse gemeenschap. Hij merkte op dat dit project lang geleden is gestart, maar dat de huidige regering erin geslaagd is het af te ronden. Volgens hem getuigt dit, gezien de huidige financiële uitdagingen, van durf en politieke wil. Ook Marinus Bee was onder de indruk van de moderne logeervoorzieningen bij de Boven-Tapanahonie, vlakbij de Gran Olo soela. Het logeergebouw beschikt over 12 slaapkamers, een woonruimte, een keuken en sanitaire voorzieningen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFeestelijke opening van nieuw logeergebouw in Poeketie, Sipaliwini