donderdag 8 december 2022
29.2 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
3.5
(2)

Feestelijke opening bruggetje

lees ook ...

Caricom en Cuba zijn goede vrienden, aldus President Santokh...

Caricom-voorzitter Chandrikapersad Santokhi gaf tijdens een persconferentie bij de 8ste editie van de Caricom-Cuba Summit aan, dat de relatie tussen de regionale organisatie en Cuba constant zijn gebl...Er wordt hard gewerkt door sommige ministers van deze overheid. Mijn complimenten. Met het weinige geld wordt er zoveel mogelijk gedaan. Alle kleine projecten worden onder een vergrootglas geplaatst. Het zou fijn zijn indien onze minister van Openbare Werken (OW&V) de opening van de herstelde “brug ” te Clevia zou overlaten aan zijn (onder)-directeur.

De minister van Openbare Werken zou dan de tijd kunnen gebruiken om naar de noden van het volk te gaan luisteren en kijken in gebieden waar de mensen echt zijn hulp nodig hebben.
Dat zou echt de “sorry” die hij had gezegd over zijn uitspraak goed maken.
Volgens de minister moest het volk gestraft moet worden omdat ze paars(NDP) gestemd hadden. De “touch” met het volk heeft onze regering hard nodig.

Dienaar van het volk

Bruggen herstellen en wegen repareren zijn de taak van het ministerie van Openbare werken. Maar het schijnt voor onze overheden een verdienste te zijn aan het volk van Suriname.
Net alsof men zegt: “Wij de overheid” hebben jullie “het volk” geholpen. Kijk eens wat voor gunst we jullie bewijzen. Jullie zijn de uitverkorenen. Terwijl het gewoon hun plicht is hun werk te doen. Misschien moeten wij het woord Minister veranderen en daarvoor Dienaar van het volk in de plaats zetten. Zodat de ministers begrijpen dat ze geen mini-sterren zijn al lijkt het woord erop.

Opgeblazen
Enfin…dit fenomeen aanschouwende brengt in herinnering een bekende video van onze cabaretier Roue Verveer. Die had het erover dat wij in Suriname geweldig feestelijk met deze eenvoudige zaken omgaan. Een nieuwe stoplicht en een rotonde worden al feestelijk geopend. Lintjes worden geknipt, en ook de brassband moet erbij. Dat is in groot contrast met Nederland waar wel haast elke week nieuwe stoplichten of rotondes opgeleverd worden zonder een show te draaien. Natuurlijk weten we dat Nederland een rijk land is (ook door eeuwen lang slavenhandelaars en Roofstaat te zijn) met een miljoenenbevolking, maar we mogen hun goede voorbeelden overnemen.

Showprojecten
In Suriname hebben regeringen er een handje van om showprojecten uit te voeren. Ook de vorige regering deed dat. Het woordje vorige regering wil ik niet meer in de mond nemen. Ik walg ervan. Heb het zo vaak gehoord de afgelopen tijden. Het is net alsof de nieuwe partner de oude partner zijn/haar naam steeds noemt en aangeeft wat die verkeerd gedaan heeft. Terwijl die nieuwe partner beloofd heeft beter te zijn, maar dat niet is; ergo, zelfs slechter lijkt te zijn, dan de oude (vorige) regering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnFeestelijke opening bruggetje