vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Feestelijke ingebruikname van nieuwe waterinstallatie in Nieuw Lombé

lees ook ...

Vrouw gewond bij woningbrand

Op dinsdag 20 februari 2024 brak er een verontrustende brand uit op een adres aan de Zuurzakweg in het ressort Santoboma, waarbij de hoofdbewoonster brandwonden opliep. Het politiebureau van Santoboma...

In het dorp Nieuw Lombé in Brokopondo is een nieuwe waterinstallatie officieel in gebruik genomen. De ceremonie vond plaats in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). Deze nieuwe faciliteit voorziet 1200 bewoners van de dorpen Nieuw Lombé, Kapasikele en Moejekiiki van schoon drinkwater.

Naast de regeringsfunctionarissen waren ook het traditioneel dorpsgezag, dorpsbewoners, het hoofd van de Dienst Watervoorziening, John Abidie, en vertegenwoordigers van het aannemingsbedrijf Baska N.V. aanwezig. President Santokhi benadrukte dat het de verantwoordelijkheid van elke regering is om toegang tot water voor alle Surinamers mogelijk te maken. Ondanks financiële uitdagingen ziet de regering het als haar plicht om hierin te voorzien. President Santokhi beloofde verdere verbeteringen naarmate de financiële situatie van het land verbetert.

Vicepresident Brunswijk uitte zijn opluchting over het einde van de jarenlange waterproblematiek in het gebied. Eerder konden bewoners rivierwater consumeren, maar door vervuiling als gevolg van goudwinningsactiviteiten was dit niet langer mogelijk. Hij benadrukte het belang van schoon drinkwater als essentiële nutsvoorziening voor de bewoners van het binnenland.

Minister Abiamofo verklaarde dat de waterinstallatie voldoende capaciteit heeft om de drie dorpen 24 uur per dag van schoon drinkwater te voorzien. Bovendien kunnen er nog meer huishoudens op het systeem worden aangesloten, naast het huidige aantal aansluitingen. Het betreft een semiautomatische centrale met ongeveer 4 km aan buizen en een eigen waterzuiveringssysteem, dat continu waterlevering garandeert. Het project, met een totale kostprijs van USD 8 miljoen, werd uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Baska N.V., onder supervisie van de Dienst Watervoorziening van NH.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFeestelijke ingebruikname van nieuwe waterinstallatie in Nieuw Lombé