donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Feestelijke certificaatuitreiking voor waterbeheer opleiding in Suriname

lees ook ...

Ondersteuning voor ‘zwangeren in nood’

Brigitte Derby, een Surinaams-Nederlandse kraamverzorgende heeft stichting ’Kraamzorg Tree of Life’ in het leven geroepen om hulpbehoevende zwangeren in Suriname bij te staan vanuit Nederland. Zij hoo...

De Stichting Waterforum Suriname heeft op 30 augustus certificaten uitgereikt aan deelnemers van de opleiding “Integrated Water Resources Management.” Meer dan 500 personen hebben deelgenomen aan de verschillende modules van deze opleiding. Stichtingsvoorzitter professor Max Huisden deelde deze informatie tijdens een gesprek met de Communicatiedienst Suriname (CDS).

Deze opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met het United Nations Development Programme (UNDP), de Global Climate Change Alliance (GCCA+), het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), en de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Deze opleiding heeft als hoofddoel om de capaciteit en vaardigheden binnen de watersector te verbeteren.

De cursus omvatte acht modules die werden aangeboden door docenten die onder andere geaccrediteerd zijn door de afdeling Milieuwetenschappen van de AdeKUS. De opleiding strekte zich uit over een periode van 4 weken, waarbij een aanzienlijk aantal deelnemers de volledige cursus heeft afgerond. Het instapniveau voor de opleiding was een middelbareschooldiploma.

Na afronding van de opleiding ontvingen de deelnemers certificaten. Er werden drie soorten certificaten uitgereikt: het certificaat van deelname, het certificaat van voltooiing en het certificaat van voltooiing met onderscheiding voor degenen die alle acht modules succesvol hebben afgerond.

Professor Huisden benadrukt de grote vraag naar gestructureerde educatie op het gebied van watermanagement, specifiek toegespitst op de behoeften van de Surinaamse watersector. Er zijn plannen om de opleiding verder te ontwikkelen in de nabije toekomst, inclusief het verkennen van mogelijkheden voor een masteropleiding of een PhD-traject. Er is in Suriname meer expertise nodig op dit terrein.

Op dit moment hebben klimaatverandering en de stijgende zeespiegel ernstige gevolgen voor de watersector in Suriname. Hierbij speelt integraal waterbeheer een cruciale rol, zoals benadrukt door de voorzitter van de stichting.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFeestelijke certificaatuitreiking voor waterbeheer opleiding in Suriname