(1)

FC Barcelona door het oog van een naald gekropen tegen Bilbao

” Dit is het recht van de rijken” Daniel Alves n...

De 40-jarige oud- speler van onder andere Barcelona en Juventus Daniel Alves heeft maandag zijn borgsom van een miljoen euro betaald en is voorlopig op vrije voeten. De oud- prof voetballer zit vas...

De koploper in de LA Liga Barcelona heeft het niet makkelijk gehad tegen Atletico Bilbao zondagmiddag en won met het kleinste verschil in de voetbalwereld en wel met 1-0

In de 1ste 15 minuten van de wedstrijd werd de ploeg van Xavi Hernandez flink onder druk gezet door Atletico Bilbao , die de geschapen kansen niet in doelpunten wist om te zetten en daardoor kreeg Barcelona de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd en ook nog een aantal goeie kansen kreeg om tot soren te komen en dat lukte in de 46 ste minuut van de 1ste helft nadat aanvoerder Sergio Busquets een afgemeten pass gaf aan Raphinha, die goed afronde en kort voor rust Barcelona een 1-0 voorsprong gaf. Het doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd door de arbiter vanwege vermeende buitenspel, maar VAR besliste dat het een gaaf doelpunt was.

In de 2de helft was het juist Barcelona die middels positie spel de wedstrijd naar zich toe probeerde te trekken, wat aardig lukte. Maar na 20 minuten spelen in de 2de helft trad er een verslapping op bij Barcelona en daarvan heeft Atletico Bilbao flink gebrik van gemaakt, tot 2x maal bracht de paal redding voor Barcelona, ook de doelverdediger van Barcelona  Ter Stegen zijn reddingen hebben ervoor gezorgd dat Atletico Bilbao niet tot scoren nog komen. Vrij laat in de wedstrijd scoorde Ateltico Bilbao wel , maar het doelpunt werd wegens hands afgekeurd.In de extra 7 minuten probeerde Barcelona de bal zoveel mogelijk binnen de ploeg te houden. Toen de arbiter voor de laatste maal in de wedstrijd floot, bleek het doelpunt van Raphinha niet alleen het enig doelpunt, maar ook het gouden doelpunt te zijn in de wedstrijd. Barcelona wint met 1-0 en maakt zich klaar voor de EL Clascico op 19 maart in het Bernadeu stadion  tegen Real Madrid, met mogelijk een return voor Pedri bij Barcelona.

Na de wedstrijd kregen Alexandro Balde en Frenkie de Jong de nodige complimenten van hun coach.Balde speelde een geweldige wedstrijd, hij is de openbaring van dit seizoen en moet zo doorblijven gaan, Frenkie de Jong was top,hij zakt diep weg en om de bal op te halen, verloor de bal nauwlijks en behoort op dit moment tot een van de middenvelders van de wereld op dit moment zei coach Xavi na de wedstrijd over zijn pupillen