dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Fatale aanrijding op Skoertjieweg: jonge bromfietser verongelukt door drankrijder

lees ook ...

Nieuwe maatregelen en steun voor DC’s besproken met Pr...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een uitgebreide bespreking gehad met het korps van districtscommissarissen om belangrijke kwesties met betrekking tot de ontwikkeling van de gemeenschappen te ...

De 20-jarige bromfietser A.C. is rond 20.30 uur fataal aangereden door een terreinauto van het merk Isuzu D-max op de Skoertjieweg in het district Nickerie.

Na een melding van een aanrijding tussen twee voertuigen op de eerder genoemde locatie, waarbij persoonlijk letsel was betrokken, arriveerde de politie van het bureau Corantijn ter plaatse voor onderzoek. Daar troffen ze de levenloze bromfietser A.C. aan op het wegdek. Een arts bevestigde officieel het overlijden van het verkeersslachtoffer. De automobilist R.M. (58) had de plaats van het ongeval verlaten en het slachtoffer hulpeloos achtergelaten. Ongeveer een uur later meldde hij zich bij het politiebureau en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en hij werd onder politietoezicht ontnuchterd.

Uit het voorlopige politieonderzoek blijkt dat de autobestuurder R.M. over de Skoertjieweg reed, komende vanuit de richting van de Awadhoesseinweg en op weg naar de Rambaran-Mishreweg. De bromfietser reed in tegengestelde richting. Ter hoogte van mast nr. 2488 raakte de automobilist op de rijstrook van de bromfietser, wat resulteerde in de aanrijding. Door de impact werd de bromfietser ongeveer 10 meter verder de berm in geslingerd, waar hij onder het voertuig belandde. Hij werd ongeveer 20 meter verder meegesleept en vervolgens op de weg geslingerd. Het terreinvoertuig kwam in de trens langs de weg terecht. Het slachtoffer A.C. overleed vrijwel onmiddellijk.

Na ontnuchtering is de autobestuurder voorgeleid. Na overleg met het Openbaar Ministerie is R.M. in verzekering gesteld wegens rijden onder invloed van alcohol en het achterlaten van het slachtoffer in hulpeloze toestand. Het lichaam van A.C. is in beslag genomen in afwachting van obductie. Beide voertuigen zijn in beslag genomen voor herkeuring. Het verdere onderzoek naar dit ongeval is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio West.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFatale aanrijding op Skoertjieweg: jonge bromfietser verongelukt door drankrijder