woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Fase 2 BEIP Programma Onderwijs bijna af

lees ook ...

Rosebel Goldmines has been sold

Yesterday, Zijin Mining Group Co. Ltd. (Zijin) completed the acquisition of Rosebel Goldmines N.V. (RGM), which it had previously announced in October 2022. The majority of the requirements outlined i...

Tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement gaf minister Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC)  bij het beantwoorden van de vragen aan,  dat er van de tweede fase van het Basic Education Improvement Programme (BEIP) project reeds 70 procent is uitgevoerd. De pilotfase van het curriculum  moet nog uitgevoerd worden en staat voor de resterende 30 procent van het project. De minister legde uit dat er nieuwe boeken zijn geschreven, maar alvorens deze boeken worden gedrukt en gedistribueerd naar de verschillende scholen, zal  er eerst worden proefgedraaid. 

In de eersrte fase van het traject is er gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe curriculum van leerjaar 1 t/m 8 van het basisonderwijs. In de tweede fase van BEIP zijn de leerjaren 7 en 8 ontwikkeld. Het is de bedoeling dat in de pilotperiode alle boeken in het basisonderwijs vervangen zullen worden. In dit traject wordt er niet alleen gekeken naar het curriculum, maar ook naar trainingen voor leerkrachten en schoolleiders. Naar zeggen van de minister worden leerkrachten ondanks de coronapandemie op een creatieve manier getraind om mee te gaan met de vernieuwingen die doorgevoerd worden in het onderwijs. Ze gaf aan dat de projecten voor professionalisering van leerkrachten voortgezet worden.Minister Levens gaf aan dat er 6700 leerkrachten getraind moeten worden en dat de trainingen niet zijn gestopt in de afgelopen periode. Ze zijn op een creatieve manier doorgegaan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFase 2 BEIP Programma Onderwijs bijna af