zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
4
(1)

Farmers Defence Force toont ‘goede wil’

lees ook ...

Patricia Sabajo ziet af van juridische strijd tegen dorpshoo...

Het conflict rondom de leiderschapstitel in het Inheemse dorp Powakka heeft een wending genomen. Voormalig dorpshoofd Merian (Patricia) Sabajo heeft besloten haar juridische strijd tegen het huidige d...

Boerenbelangenvereniging Farmers Defence Force (FDF) hoopt door hun houding het kabinet in de juiste richting te stimuleren. Volgens voorman Mark  van den Oever wil men een nieuw plan om de stikstofcrisis op een alternatieve manier aan te pakken een kans geven door af te zien van harde acties. De emeritus-hoogleraren, de ‘stikstofprofesoren’ hebben dit initiatief genomen, en zijn deel van de Focusgroep Stikstof.

Het plan toont dat stikstofreductie ook mogelijk is met evenveel vee. Men moet alleen andere bronnen aanboren om hetzelfde resultaat te bereiken. Nieuwe innovaties zoals het aanpassen van veevoer is een mogelijkheid.

De omgekeerde vlaggen bij de eigen boerderijen blijven volgens FDF. Ook de acties bij de Vuelta, de Spaanse wielerronde komend weekend in Nederland gaan normaal door zoals gepland.

Na het gesprek met Johan Remkes werden de hardste acties ooit aangekondigd. Bart Kemp voorman van Agractie was na het gesprek niet te spreken over Van der Wal.

Bij de volgende gesprekken binnen een week met Remkes, zullen ook vertegenwoordigers van supermarktketen Jumbo, brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de Rabobank, ABN AMRO, ING en Triodos deelnemen aan het gesprek.

Anderen zoals veevoerbedrijf ForFarmers, Royal A-ware en Royal de Heus weigeren nog steeds mee te doen, en hebben hun eigen reden daarvoor.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFarmers Defence Force toont 'goede wil'