vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Farmer Field Schools op landbouw arealen landbouwers

lees ook ...

Chess Intelligence start nationalisering schaaksport

De ChessIntelligence Academy is bezig met een nationalisering van de schaaksport  en had daarom in samenwerking met het Districts Commissariaat Nickerie op vrijdag 22 september een schaakintroductie i...

In de verschillende districten van Suriname zullen er Farmer Field Schools worden opgestart in het kader van het Inter-American Development Bank (IDB) Minor Fruits project, dat als doel heeft het opzetten van demonstratie plotten en starten van Farmers Field School.

Met het oog hierop heeft er reeds een contract ondertekening plaatsgevonden tussen het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en negen geselecteerde landbouwers op wiens landbouwareaal de activiteiten zullen worden uitgevoerd.

De tiende ondertekening heeft plaatsgevonden met een agro-ondernemer met een auditieve beperking in het district Wanica. Net als bij de negen andere geselecteerde agro-ondernemers zal er op zijn landbouwareaal een demonstratie plot van markoesa worden opgezet en een Farmer Field School worden opgestart.

Het IDB-Minor Fruits project richt zich momenteel op markoesa. Het doel van dit project is om de productie van markoesa in Suriname te verhogen. Het is daarom van belang dat er wordt geïnvesteerd in kennis en kunde om uiteindelijk dit doel te kunnen realiseren. In dit kader was er ook een expert uit Brazilië gehaald voor het verzorgen van trainingen over de markoesateelt. De opgedane kennis zal door de LVV-deskundigen tijdens de Farmer Field School worden toegepast.

LVV-minister Parmanand Sewdien was ingenomen met de wilskracht van de 10e agro-ondernemer, die ondanks een beperking zich keihard wilt bewijzen binnen deze sector.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFarmer Field Schools op landbouw arealen landbouwers