maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Farmer field school training verrijkt vrouwen en jongeren in duurzame landbouw

lees ook ...

MinOWC brengt lokale gemeenschap op de hoogte van Schoolcamp...

Vertegenwoordigers van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) hebben een informatiesessie gehouden voor de bewoners van het district Para om hen te informeren over de Schoolcampu...

Op 14 september 2023 vond de Farmer Field School training plaats bij coöperatie Kwatta. Tijdens deze training kregen landbouwers in groepsverband praktische vaardigheden aangereikt voor specifieke veldwerkzaamheden.

Het Sustainable Agriculture in the Caribbean (SAC) project legt de nadruk op klimaatbestendige praktijken. De focus van dit initiatief richt zich op vrouwen en jongeren die betrokken zijn bij het SAC-project. Het hoofddoel van dit project is het bevorderen van economische welvaart onder vrouwen en jongeren in de duurzame landbouwmarkten van het Caribisch gebied.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen en jongeren vaak over het hoofd worden gezien in betrokkenheid bij landbouwactiviteiten. Dit project beoogt vrouwen en jongeren te stimuleren en motiveren om hun productie te verhogen. De specifieke focus ligt hierbij op de teelt van peper, tomaat, broccoli, bloemkool en sla.

Maar liefst 65 deelnemers namen deel aan de training bij coöperatie Kwatta. Over twee weken staat de start gepland van de training van een andere groep van 10 landbouwers.

Deelname aan de training is kosteloos. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij staat volledig achter de doelstellingen van dit project en speelt een faciliterende rol, onder andere in het verzorgen van de trainingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFarmer field school training verrijkt vrouwen en jongeren in duurzame landbouw