donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

FAO vertegenwoordiger bij LVV op bezoek

lees ook ...

Broodprijs Fernandes verhoogd, broodvervangers broodnodig!!

Fernandesbakkerij heeft de prijzen van brood en andere deegwaren aangepast. Vele mensen konden al geen brood meer kopen vanwege de prijs, nu worden dat er meer. Ook de puntbroodjes van de chinese bakk...

Suriname heeft bezoek van een delegatie van de Food and Agriculture Organization(FAO) die de door hun ondersteunde projecten de komende dagen gaat evalueren. Reuben Robertson, een FAO vertegenwoordiger van Trinidad and Tobago, legde in dit verband op 13 juni een bezoek af bij de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV), Parmanand Sewdien.  

De nog gaande en komende projecten vanuit de FAO in Suriname werden tijdens het bezoek besproken. Robertson gaf namens de organisatie aan, tevreden te zijn met de ondersteuning van minister Sewdien naar de projecten toe, in het bijzonder het Suriname Agriculture Market Acces Project (SAMAP). Het ministerie heeft de afgelopen jaren, ondanks de Covidpandemie, met voortvarendheid gewerkt aan verschillende projecten die als belangrijkste doel hebben, het bevorderen van duurzame ontwikkeling in Suriname.

De FAO-vertegenwoordiger gaf de minister te kennen dat de organisatie het probleem betreffende de ondergelopen gebieden ten gevolge van zware neerslag in het binnenland op de voet volgt. Er zijn daarbij complete landbouwarealen vernietigd. De FAO wil ondersteuning verlenen aan de bewoners van deze gebieden. De LVV-minister en een team van deskundigen gaan na in welke vorm de FAO zo spoedig mogelijk de getroffen gebieden tegemoet kan komen.

De FAO-delegatie zal de komende dagen oriëntatie bezoeken afleggen aan onder andere de districten Para en Saramacca waar door hen geïnitieerde landbouwprojecten gaande zijn. Reuben Robertson zal op donderdag 16 juni ook deel uitmaken van de symbolische ceremonie op het ministerie van LVV, waarbij de ondertekening zal plaatsvinden van de Small Grant overeenkomsten van de tweede oproep van de SAMAP proposals-matching grant facility.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFAO vertegenwoordiger bij LVV op bezoek