maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

FAO/SAMAP organiseert 2de cassave stakeholder bijeenkomst

lees ook ...

Aanpassing route uitvaart 15 mijnrampslachtoffers

De verkeersroute rond de begraafplaats van Poesa aan de Draaibatrastraat is aangepast vanwege de uitvaart en begrafenis van 15 slachtoffers die omkwamen bij de mijnramp op 20 november 2023. Vanwege...

Aan de tweede multi-stakeholder cassave platformbijeenkomst en –workshop van de SAMAP Matching Grant Facility namen meer dan 30 belanghebbenden uit de publieke en private sector deel. Deze bijeenkomst werd op 11 februari 2022 georganiseerd door het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP). De deelnemers bespraken en bekrachtigden het actieplan voor de cassave sector en bespraken ook modellen voor een bestuursstructuur om het platform te beheren.

De tweede cassave platformbijeenkomst en workshop was een aansluiting op de eerste bijeenkomst en workshop van 12 November 2021, waarin een visie en een concept strategisch actieplan werden ontwikkeld. Zulks is noodzakelijk als onderdeel van SAMAP’s ondersteuning aan de agrarische sector in Suriname, voor het versterken van waardeketens en publiek-private partnerschappen voor exportpotentiële sectoren in fruit, groenten, wortel- en knolgewassen en bos bijproducten.

In de openingstoespraak benadrukte directeur Soedeshchand Jairam van landbouw, de rol die de leden van het platform hebben bij het versnellen van de groei van de cassave-industrie in Suriname. De directeur benadrukte ook de rol van de regering, als een belangrijke stakeholder van het cassave-waardeketenplatform om deze ontwikkelingen in de cassave-industrie te blijven faciliteren. FAO/SAMAP zal binnenkort een soortgelijk proces starten voor een multi-stakeholderplatform voor de subsectoren groenten en fruit, met name voor exportgewassen.

SAMAP is een initiatief van de Regering van Suriname onder leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) met middelen van de Europese Unie (EU). Het belangrijkste doel is om de duurzame ontwikkeling van de landbouw te versterken door middel van een meer concurrerende en veiligere productie die de markttoegang voor groenten, fruit, wortel- en knolgewassen en bosbijproducten zal vergroten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFAO/SAMAP organiseert 2de cassave stakeholder bijeenkomst