maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

FAO/SAMAP bewustwordings sessies voor wetshandhavers

lees ook ...

BGVS reageert op bekendmaking schaarste aan anesthesie medic...

De Vereniging van Anesthesiologen Suriname heeft bekend gemaakt dat essentiële anesthesie medicatie, niet in voorraad is. Het BGVS deelt in verband met het bericht van boven genoemde vereniging, het v...

De tweede Food and Agriculture Organization (FAO)/ Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) bewustwordingssessie voor wetshandhavers en andere grenstoezichthouders werd op vrijdag 5 november 2021 gehouden in de Ballroom van het multifunctioneel centrum Lallarookh.

De bewustmaking over voedselveiligheid en fytosanitaire vereisten is van cruciaal belang om de problemen aan te pakken waarmee de groenten – en fruitsector, de sanitaire en fytosanitaire autoriteiten worden geconfronteerd. Het SAMAP-project heeft deze bewustwordingssessies geïnitieerd voor alle relevante instanties inzake voedselveiligheid. De eerste sessie vond in oktober plaats op het ministerie van Landbouw Veeteelt en Vissserij (LVV).

Bij de opening van deze tweede sessie uitte LVV-minister Parmanand Sewdien zijn bezorgdheid over de nadelige gevolgen van gebrek aan kennis van de controle op de import en export van agrarische producten. De bewindsman sprak de hoop uit alle ondersteuning van de douane- en andere rechtshandhavers te krijgen die verantwoordelijk zijn voor de toezicht op voedselveiligheid en agro-export in de naleving van internationale sanitaire en fytosanitaire exportbepalingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFAO/SAMAP bewustwordings sessies voor wetshandhavers