zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

FAO/SAMAP bewustwordings sessies voor wetshandhavers

lees ook ...

Flour and bread available in full next week

Julio Bhikharie, director of De Molen, expects that from next week everything will be calm again on the market when it comes to the flour and bread supply. Normalization will start from Sunday. Bh...

De tweede Food and Agriculture Organization (FAO)/ Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) bewustwordingssessie voor wetshandhavers en andere grenstoezichthouders werd op vrijdag 5 november 2021 gehouden in de Ballroom van het multifunctioneel centrum Lallarookh.

De bewustmaking over voedselveiligheid en fytosanitaire vereisten is van cruciaal belang om de problemen aan te pakken waarmee de groenten – en fruitsector, de sanitaire en fytosanitaire autoriteiten worden geconfronteerd. Het SAMAP-project heeft deze bewustwordingssessies geïnitieerd voor alle relevante instanties inzake voedselveiligheid. De eerste sessie vond in oktober plaats op het ministerie van Landbouw Veeteelt en Vissserij (LVV).

Bij de opening van deze tweede sessie uitte LVV-minister Parmanand Sewdien zijn bezorgdheid over de nadelige gevolgen van gebrek aan kennis van de controle op de import en export van agrarische producten. De bewindsman sprak de hoop uit alle ondersteuning van de douane- en andere rechtshandhavers te krijgen die verantwoordelijk zijn voor de toezicht op voedselveiligheid en agro-export in de naleving van internationale sanitaire en fytosanitaire exportbepalingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFAO/SAMAP bewustwordings sessies voor wetshandhavers