zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

FAO organiseert Visserijworkshop

lees ook ...

Veel Indiërs met SLM naar Suriname zonder visum

Assembleeleden  zien rare dingen gebeuren in het vreemdelingenbeleid en vragen de regering duidelijkheid. Indiërs blijken zonder de nodige documenten op de SLM vlucht te kunnen vanuit Schiphol. Ook Af...

De Food and Agriculture Organization (FAO) heeft onlangs een driedaagse trainingsworkshop over Visserij Monitoring, Controle en Surveillance (MCS) georganiseerd waarin Brazilië, Guyana, Trinidad & Tobago en Suriname aan hebben deelgenomen. Een effectieve visserij MCS is een heel belangrijk onderdeel van zowel de nationale als internationale verantwoordelijkheden van landen.

Door de Covid-19 pandemie vond de trainingsworkshop virtueel plaats. Vanwege het belang van MCS heeft het directoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) alle relevante autoriteiten die een rol hierin hebben te vervullen, gevraagd deel te nemen aan deze trainingsworkshop. Suriname had 109 participanten, het grootste aantal deelnemers ten opzichte van de 3 andere deelnemende landen. De participanten waren van het directoraat Visserij, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), de Marine, Kustwacht, WWF, s’ Lands en Bosbeheer (LBB), Arbeidsinspectie en het Viskeuringsinstituut (VKI).

Tijdens de trainingsworkshop hebben de participanten geleerd welke internationale instrumenten er zijn om IOO-visserij (Illegale, Ongemelde en Ongereglementeerde-visserij) te voorkomen, te ontmoedigen en uit te bannen. Ook leerden zij welke tools er beschikbaar zijn voor MCS en hoe deze gebruikt kunnen worden. Er zijn ideeën gepresenteerd hoe het gebruik van beperkte (menselijke, materiële en financiële) middelen geoptimaliseerd kan worden en hoe belangrijk informatie uitwisseling is voor MCS, nationaal, regionaal en wereldwijd.

Als rode draad uit deze trainingsworkshop is naar voren gekomen dat samenwerking tussen de verschillende autoriteiten die betrokken zijn bij MCS en de handhaving, in de strijd tegen IOO-visserij van essentieel belang is om optimaal gebruik te kunnen maken van de tools die in het land beschikbaar zijn. Vandaar dat het directoraat Visserij nu met de steun van de FAO bezig is te werken aan een Memorandum of Understanding om de samenwerking op het gebied van MCS en handhaving te verbeteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFAO organiseert Visserijworkshop