donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
5
(1)

FAO moedigt coöperaties aan tot samenwerking en kennisdeling voor productieverhoging

lees ook ...

Moordenaar omgekomen in ziekenhuis

R.S.(60), die kans had gezien zijn dochter te vermoorden uit ‘jaloersheid’, naar zeggen van de moeder en broers, is vandaag in het ziekenhuis gestorven. Na zijn snode daad nam hij een verdelgingsmidde...

Landbouwers moeten zich organiseren en hun capaciteiten versterken om succesvoller te zijn in de agrarische sector, aldus John Bliek, vertegenwoordiger van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Hij sprak op de certificaatuitreiking van de Capacity Building Training voor landbouwcoöperaties op donderdag 2 november.

Deze training werd georganiseerd in het kader van het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP), in samenwerking met de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Regionale Ontwikkeling en Sport, en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, met ondersteuning van de ILO en de VN Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO).

Bliek benadrukte dat de ILO zich wereldwijd inzet voor het vormen en versterken van coöperaties. “De ILO heeft instrumenten gecreëerd die wereldwijd verandering hebben gebracht.” Hij onderstreepte dat samenwerking essentieel is voor ontwikkeling, met name voor kleine boeren.

Minister Parmanand Sewdien van LVV voegde hieraan toe dat boeren zich minder afhankelijk moeten opstellen van tussenpersonen. Training in capaciteitsversterking is daarom noodzakelijk om de productie te verhogen. Zowel Bliek als Sewdien benadrukten het belang van samenwerken via coöperaties, omdat boeren op die manier meer kunnen bereiken.

Erick Zeballos, Chief Technical Advisor FAO/SAMAP, sprak ook de leden van de coöperaties toe en moedigde hen aan om samen te werken, elkaar te ondersteunen en van elkaar te leren. “Hierdoor kunnen jullie de productie verhogen”, voegde hij eraan toe. Hij benadrukte dat dit niet de laatste training is en dat de ILO doorgaat met samenwerken met LVV.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFAO moedigt coöperaties aan tot samenwerking en kennisdeling voor productieverhoging