woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Families eisen gerechtigheid; begrafenis doogeschoten mannen Pikin Saron uitgesteld

lees ook ...

DNA leden lopen stage in Nederland

Vijf medewerkers van het Surinaams parlement lopen van 11 tot en met 30 september 2023 stage bij de Tweede Kamer ten behoeve van de capaciteitsversterking van De Nationale Assemblée (DNA) maar vooral ...

De Stichting Kollectief Suriname (IKSUR) en de families van de doodgeschoten heren Martinus Wolfjager en Ivanildo Dijksteel hebben tijdens een persconferentie de regering opgeroepen tot een grondig onderzoek naar de werkelijke doodsoorzaak van hun geliefden. De nabestaanden zijn ontevreden over het gebrek aan duidelijkheid en eisen gerechtigheid.

Volgens de families is de reden voor de moorden nog steeds onbekend. Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven, dat er geen forensisch onderzoek kan worden uitgevoerd vanwege een gebrek aan expertise en slechts één werkzame patholoog in Suriname. De nabestaanden roepen op tot actie en willen dat er rechtvaardigheid wordt gezocht. Tijdens de persconferentie uitten ze hun emoties en gaven ze blijk van hun onvrede.

Hoewel de families de lichamen hebben ontvangen om te begraven, hebben ze besloten dit uit te stellen totdat het grondige onderzoek is afgerond. Op 2 mei werden de heren in Pikin Saron doodgeschoten tijdens onlusten tussen de gemeenschap en vrachtwagenchauffeurs die hout vervoerden. De nabestaanden willen dat de waarheid aan het licht komt voordat ze hun geliefden ten ruste leggen. De onlusten waren het gevolg van een geschil over grondrechten.

De nabestaanden zijn ook niet te spreken over de uitspraak van president Chandrikapersad Santokhi, waarin hij de doodgeschoten mannen criminelen noemde tijdens een zitting in De Nationale Assemblee. De families beschouwen hun overleden familieleden als strijders die opkwamen voor de belangen van de hele Inheemse gemeenschap.

De broer van Dijksteel heeft ook foto’s van het slachtoffer getoond aan de media en beweert dat er veel onjuistheden zijn verspreid door de regering en de politie. Ze zullen niet opgeven in hun strijd. Zolang er geen duidelijkheid en rectificatie komt vanuit de regering, zullen de heren niet begraven worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFamilies eisen gerechtigheid; begrafenis doogeschoten mannen Pikin Saron uitgesteld