zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Familieconcert De Ralims

lees ook ...

HVB kritiek op huidige regering: “Onder Bouta was het ...

Tijdens de opening van een infocentrum in het ressort Koewarasan afgelopen zaterdag heeft HVB-partijleider Raymond Sapoen scherpe kritiek geuit op de huidige regering van president Chandrikapersad San...

In Theater Thalia wordt op 19 april aanstaande een familieconcert gehouden. Tijdens ‘Familieconcert De Ralims” zullen drie neven op de planken staan in Suriname voor “een avond vol nostalgie”. Het concert is het resultaat van een geslaagde tribute aan de overleden vaders in Nederland, waardoor de vraag is ontstaan. Clarens Amatmoekri van EMF Production is bereid gevonden om dit project te helpen uitvoeren.

De familie Ralim is muziekaal, waarvan de ouderen geboren en getogen zijn op de oude suikerplantage Marienburg in Commewijne. Volgens Ralim in gesprek met de Ware Tijd, was het de plaats waar muziek werd gemaakt. Moeder Mesijem Ralim-Salijo en vader Legiman brachten acht kinderen ter wereld: Hendrik, Annie, Franklin, de drieling Trisman, Soeparmin en Trisno, Adolf en Trees. Behalve Trees (jongste) en Hendrik(oudste) is de rest ons voorgegaan. Het heel gezin zong. Hendrik, Trees en Trisman waren bekend. Een deel van de kleinkinderen zijn nog actief in de muziek en zangwereld.

“Deze avond staat in het teken van muziek van de familie Ralim, meer in het bijzonder van wijlen Trisman en Soenarmin Ralim. Het wordt een avond van nostalgie. Vandaar dat er gekozen is voor het thema ”Composities uit Mariënburg, aldus Enrique Ralim over het ‘familieconcert De Ralims”. .“Wijlen mijn vader Trisman was een actieve muzikant, die ook een aantal jaren in Nederland heeft gemusiceerd. Hij werd altijd goed ontvangen tijdens zijn shows daar.”

Het is de eerste keer dat deze drie neven Enrique, Israël ‘Isje’ en Aser,  samen op de planken zullen staan en de muziek van wijlen hun “vaders” overdragen aan de jonge generatie. Ervaren jonge muziekanten zijn geselecteerd om de zaak op te luisteren. Bryan Muntslag maakt ook deel uit van het programma. Ralim denkt ook aan een show in Commewijne, maar dat hangt van de sponsoren af.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFamilieconcert De Ralims