donderdag 6 oktober 2022
26.1 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(2)

Familie initiatief te Botopasi heeft geresulteerd goede aanmeertrap

lees ook ...

NPS chairman reflects on the poverty issue at 76 years of NP...

The National Party Suriname (NPS) annually laid a wreath at the statue of Jopie Pengel their legendary chairman. It is now the 76th anniversary. Gregory Rusland, President of the party thought about t...

Leo Akimoto van  het dorp Botopasi, aan de Boven-Surinamerivier, heeft samen met andere familieleden  een nieuwe aanmeertrap gebouwd ten behoeve van de Kuanti Akimoto Lampeesi. “Deze aanmeerplaats zou eerder aangepakt moeten worden en voorzien worden van een betere trap,” deelt Kapitein Bernhard Akimoto mee. Hij is blij met dit initiatief dat uit eigen middelen is gefinancierd.

Vrijdag is de trap overgedragen. De aanmeerplaats is vernoemd naar de toenmalige  hoofdkapitein  Kuanti Akimoto, die bij het stichten van het dorp in 1895 hoofdkapitein was. Deze aanmeerplaats behoorde hem toe. Hij was beheerder van de fiipaw ”vrijheidsstaaf’ van de Dommi Lo.

Deze man was een bijzondere kapitein. Zijn familie woont op dit moment nog  in de directe omgeving. Akimoto meldt dat de groep meerdere activiteiten heeft gepland. De weg naar de aanmeerplaats zal onder andere voorzien worden van solarlampen. “Als het donker wordt zullen de lampen zelf aangaan, de weg is donker in de nachtelijk uren “. De familie is meer van plan.

“Wij zullen in het eerste kwartaal van volgend jaar de eerste steenlegging doen om te komen tot een familie krutuoso. Het is nodig dat de familie zo een multifunctionele ruimte ter beschikking heeft. De kinderen zullen na school opgevangen worden als de ouders op hun kostgrondjes bezig zijn”, zegt Leo Akimoto. Schirley Akimoto is  met vakantie in het dorp en liep vrijdag als eerste  de trap af om vaatafwas te doen in de rivier. “Het is een opluchting, want eerder waren velen van ons hier getuimeld door de slechte trap,” zegt zij opgelucht.  Het is goed te merken, dat deze binnenlandbewoners niet hiermee hebben gewacht op de overheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFamilie initiatief te Botopasi heeft geresulteerd goede aanmeertrap