Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Familie in Suriname houdt afscheidsfeest om coronapatiënt uitgeleide te doen

Geplaatst

op

Ambulance Rgd

Hoewel er nog sprake is van een toename in het aantal coronabesmettingen in Suriname, gaan sommige burgers er nog lichtjes mee om. Dit is volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid frustrerend, omdat dit veel inspanning en menskracht vergt. Ramadhin heeft rapportage van een ambulancechauffeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) gedeeld met de samenleving. Tot grote verbazing van die chauffeur werd hij bij het ophalen van een positief geteste persoon voor opname geconfronteerd met een afscheidsfeest voor de persoon, met muziek en al. “Dit is zorgelijk,” zegt de bewindsman.

“Dus je hebt een geteste persoon, die positief is. De persoon laat de familie weten dat die positief getest is en dat die opgenomen moet worden. Er wordt snel een feestje in elkaar gezet om de persoon uitgeleide te doen. Wat is het risico, wat is de beweegreden geweest om het feestje te organiseren,” vraagt Ramadhin zich af. Door een positief geteste persoon en de besmettelijkheid van het virus kan al snel maken dat een aantal personen op het feestje ook besmet raken.

De bewindsman heeft tijdens de COVID-19-persconferentie de totale gemeenschap op het hart gedrukt de voorzorgsmaatregelen stipt op te volgen. “Alleen door begrip en samenwerking kan de strijd tegen de bestrijding van het coronavirus overwonnen worden,” stelt de minister van Volksgezondheid.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
zaterdag 1 augustus 2020 06:33

Een feestje voor een positief getest persoon. OMG. Deze mensen beseffen de aarden gevolg hiervan niet. Geen wonder dat er dagelijks zoveel positieven bijkomen. Waar is jullie verstand? O ja, 1 hersencel?

Marcel
zaterdag 1 augustus 2020 06:40

Ze zijn gek

bruno
zaterdag 1 augustus 2020 07:31

Bigi bigi bigi dong kaw.
Zijn ze alvast de te ontvangen erfenis aan het vieren?
Of willen ze ook snel dood zijn?
Nu dood gaan hoeft niet hoor mensen.
Het asimma bewind van grote satan Bouterse is al gevallen.
Santohki en zijn coalitie doen hun best voor jullie. Help hen. Dan help je ook jezelf.

Ricky op:Familie in Suriname houdt afschei
zaterdag 1 augustus 2020 08:51

Deze mensen moeten echt een boete krijgen en niet z’n kleine ook en het moet nu eindelijk in de wet opgenomen worden Dit is gewoon van de zotte. Over de hele wereld kunnen ze dit niet begrijpen, “dat je een afscheid feestje voor geeft, noteer iedereen die daar was ,en als een van ze een besmetting heeft opgelopen moeten ze voor de behandeling gaan betalen. Leg meteen beslag op het huis. Leg alles goed vast in de wet. We leven anno 2020. Dan gaan we jou wat gezond verstand bij brengen, wat “opvoeden. ” Stelletje achterlijke gladiolen. Suriname voorwaars.💪 👮… Lees verder »

Sylvana Larijn
zaterdag 1 augustus 2020 10:47

Ze pienare niet,
Daar hebben ze wel geld voor, en als ze willen feesten halen ze alles uit de kast.
Mentaliteit van Surinamers ik ik ik en de rest kan stikken, sluit ze op en zeker laten betalen voor de behandeling verpleegkundige nemen een Rico om deze patiënten te verplegen. En ze begrijpen nog niet wat covid 19 kan doen.
Gezegend land.. Met veel…..Advertentie

Suriname

Wisselkoers voor US$ wordt SRD 14

Geplaatst

op

Amerikaanse Dollar

Op zeer kort termijn zal de unificatie van de wisselkoers door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) plaatsvinden. De koers voor de US$ zal rond de SRD 14 komen te liggen. Het bedrag van SRD 7.52 voor de US-dollar dat nu wordt gehanteerd is niet realistisch, beweren president Chan Santokhi en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Deze informatie hebben zij gisteren aan De Nationale Assemblee voorgehouden.

Verder is gezegd dat de waardevermindering van de SRD onafwendbaar is. De US$-koers ligt nu rond de SRD 18. De US$ en euro worden opgekocht voor SRD 15.50.  Tijdens de vergadering hebben zowel Santokhi als Achaibersing benadrukt welke financiële puinhoop is overgenomen van de regering-Bouterse.

“Hoe meer zaken zichtbaar worden, is het duidelijk dat er op zijn zachts gezegd sprake is van een financieel wanbeleid in de afgelopen periode,” zei de president. Het land is niet in staat zijn schulden te betalen en minister Achaibersing schaamt zich hiervoor.

Per eind juni 2020 bedroeg de staatsschuld US$ 4,1 miljard, zei de regeringsleider. Hij heeft het parlement duidelijk gemaakt dat er veel schulden zijn afgesloten tegen weerzinwekkende voorwaarden. Er moet zelfs meer dan 13 procent per jaar worden betaald.

De inkomsten uit de olie- en de goudsector worden geïnd ten gunste van de schuldeisers. De staat heeft aan belastinginkomsten van US$ 33 miljard gekregen, terwijl de overige inkomsten rond de SRD 11,8 miljard liggen.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regering evalueert ontwikkelingen normalisatie vandaag

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Dna

De regering vergadert vandaag wederom met het COVID Managementteam en het Outbreak Managementteam om de ontwikkelingen in verband met de normalisatie te evalueren. Dit zei president Chan Santokhi gisteren in het parlement. Volgens de regeringsleider zullen er beslissingen genomen moeten worden, waarbij afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen, de keuze moet worden gemaakt tussen het voortzetten van het proces tot normalisatie met uitbreiding van de protocollen of het terugdraaien van enkele protocollen.

Het staatshoofd zei verder dat ook het beheersen van de COVID-19-verspreiding in Suriname, een prioriteitsgebied is binnen de urgentiefase. In de samenleving was er grote behoefte aan normalisatie en die fase is recent ingegaan. Het proces van normalisatie is ingezet op basis van dialoog, consensus en wederzijds begrip tussen alle betrokken partijen.

In samenwerking met de betrokken marktpartijen heeft het ministerie van Volksgezondheid protocollen ontwikkeld. Momenteel wordt een daling in het aantal COVID-19-gevallen waargenomen. Dit betekent volgens de president, dat de maatregelen die de regering heeft genomen op basis van overleg en dialoog, en ook het beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burgers, hebben gewerkt.

Volgens de COVID-19-website waren er gisteren 20 gevallen van besmetting en is het aantal actieve coronagevallen gedaald van 416 naar 315. Er viel gisteren wel een dode te betreuren. Het sterftecijfer is gestegen naar 96. Opvallend is ook het aantal personen dat in een dag hersteld is verklaard. Dit aantal bedroeg gisteren 120.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen