maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
4
(2)

Fakeberichten op Social Media

lees ook ...

Financiële crisis treft Medische Zending: vluchten en dienst...

De Medische Zending Primary Health Care (MZ) in Suriname heeft haar binnenlandse vluchten stopgezet en kampt met belemmeringen bij de aankoop van benodigd materiaal om de dienstverlening te waarborgen...

Het verspreiden van fake berichten voornamelijk op sociaal media zorgt voor onrust binnen de samenleving. Het is de politie niet onopgemerkt gebleven, dat in de afgelopen periode er (fake) berichten zonder daarbij te schromen, namen en relevante informatie van personen worden gedeeld.

Er wordt een verhaal, dat niet op waarheid berust vermeld, met als doel iemands eer en of goede naam te schaden . Ook het valselijk beschuldigen van personen in de wetenschap dat, die beschuldiging in strijd is met de waarheid past niet binnen een geordende maatschappij.

Conform de wetgeving kunnen deze personen ter zake smaad[1] en laster[2] aangifte doen. Aan de samenleving wordt het beroep gedaan om het valselijk beschuldigen van personen en of het schaden van iemands eer of goede naam achterwege te laten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFakeberichten op Social Media