maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
4
(2)

Fakeberichten op Social Media

lees ook ...

Equipped practice rooms provided for districts

After the opening and commissioning of practical classrooms at four schools in the districts of Commewijne, Saramacca, Wanica and Nickerie, it was Paramaribo's turn on Thursday 28 July 2022, where nin...

Het verspreiden van fake berichten voornamelijk op sociaal media zorgt voor onrust binnen de samenleving. Het is de politie niet onopgemerkt gebleven, dat in de afgelopen periode er (fake) berichten zonder daarbij te schromen, namen en relevante informatie van personen worden gedeeld.

Er wordt een verhaal, dat niet op waarheid berust vermeld, met als doel iemands eer en of goede naam te schaden . Ook het valselijk beschuldigen van personen in de wetenschap dat, die beschuldiging in strijd is met de waarheid past niet binnen een geordende maatschappij.

Conform de wetgeving kunnen deze personen ter zake smaad[1] en laster[2] aangifte doen. Aan de samenleving wordt het beroep gedaan om het valselijk beschuldigen van personen en of het schaden van iemands eer of goede naam achterwege te laten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFakeberichten op Social Media