woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Fake nieuws vaktrainingen AW&J ?

lees ook ...

Plannen voor Cultuur Boulevard langs de Waterkant om toerism...

Het gedeelte langs de Waterkant, vanaf de Waag tot aan het gemaal van de Jodenbreestraat, wordt aangepakt. De bedoeling is om een kunst en cultuur boulevard van te maken met een eventcentrum, theater,...

Reeds enkele dagen doet een bericht de ronde op social media dat suggereert dat het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) gratis vaktrainingen voor jongeren verzorgd met een oproep voor registratie tot en met 21 januari. Het ministerie van  AW&J laat weten dat dit bericht niet afkomstig van haar afkomstig is. Het ministerie voorziet de samenleving van informatie via de officiële overheidskanalen.

Het ministerie van AW&J laat weten dat de juiste informatie is, dat zij in november is gestart met het project ‘Van grassroot tot ondernemer voor het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen’. Het doel hiervan is het versterken en/ of bijbrengen van de nodige ‘hard skills en soft skills’ bij voornamelijk werkloze jeugdigen ten einde hun kansen voor het vinden van een baan te vergroten, het zij als klein ondernemer of als werknemer. Dit project is ingediend bij de Basic Needs Trust Fund (BNTF) en wordt gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB) en duurt van november 2020 tot en met juni 2021. De personen die kunnen deelnemen aan dit project zijn jeugdigen in de leeftijdscategorie 16-24 jaar die niet schoolgaand zijn, werkloos zijn en willen gaan ondernemen of op zoek zijn naar een baan bij een werkgever maar ook werkende jeugdigen, die op zoek zijn naar een andere uitdaging.

Totaal zullen 100 geselecteerde jongeren getraind en gecoacht worden middels technische- en vakgerichte trainingen op het gebied van horeca, toerisme en micro- ondernemerschap.

Registratie is mogelijk tot en met 31 januari 2021 via email op bntf.awj@gov.sr of telefonisch op 8815676 of 8815616. Indien nodig wordt er een afspraak gemaakt voor de fysieke aanmelding.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFake nieuws vaktrainingen AW&J ?