maandag 15 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
4
(2)

Fake account minister Ramdin verkoopt tickets naar Nederland

lees ook ...

Minister Nurmohamed belooft aanpak infrastructuur Apoera

Een delegatie van het ministerie van Openbare Werken (OW) zal binnenkort een bezoek brengen aan Apoera in West-Suriname om zowel de weginfrastructuur als andere infrastructurele problemen in details t...

door Seshma Bissesar

Een oplichter heeft een fake account van de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin, aangemaakt. Uit dit account worden er tickets verkocht aan Surinamers die voor een spoedgeval moeten afreizen naar Nederland. De oplichter heeft al enkele slachtoffers gemaakt. Een van de slachtoffers is KC, die naar de politie is gestapt. KC heeft haar ticket gekocht via het Nederlands mobielnummer 0031612193018. De persoon deed zich voor als de secretaris van minister Ramdin. “Ik heb nooit erbij stilgestaan dat het om een fake account ging. Het leek alsof ik contact had met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er is zelfs een oproep op social media geplaatst dat via het ministerie er wel kan worden afgereisd naar Nederland”, zegt KC die Euro 980 heeft betaald voor haar ticket. Toen ze uiteindelijk moest afreizen werd haar voorgehouden dat ze nog Euro 1100 moest betalen voor quarantainekosten in Nederland. “Ik eiste mijn geld terug, maar vanaf dat moment was die man moeilijk bereikbaar”, aldus het slachtoffer dat de schrik goed te pakken heeft.

“Dit is een fake account. Wat is eigenlijk precies aan de hand?”, is de eerste reactie van minister Ramdin toen hij met de informatie werd geconfronteerd. “Mensen moeten nadenken voordat ze op deze berichten reageren. Men weet toch dat op deze manier geen zaken worden gedaan”, vervolgde hij. Hij wijst erop dat het ministerie vaker persberichten heeft gepubliceerd over fake accounts van hem en zijn ministerie. Toen de redactie hem foto’s wees van de “secretaris” herkende hij de man als zijn eigen directeur. De minister heeft de politie ingeschakeld. Ook is hij begonnen met een intern onderzoek. KC zelf heeft al aangifte gedaan in Nederland. Ze stapt ook naar de Surinaamse politie. “Ik wil mijn geld terug”, zegt ze bevend.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFake account minister Ramdin verkoopt tickets naar Nederland