Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Facebook profielen van aanhangers Braziliaanse president worden geblokkeerd

Geplaatst

op

Files Brazil Vatican Politics Environment Bolsonaro

De aanhangers van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro zijn hun Facebook profielen kwijt. Dit op een bevel van het Braziliaanse Hooggerechtshof. Wereldwijd worden profielen door Facebook geblokkeerd.

Profielen worden volgens het Hooggerechtshof gebruikt om haatberichten en nepnieuws te verspreiden op sociale media. Deze haatberichten gaan onder meer over rechters en het Hooggerechtshof. Facebook kreeg toen de opdracht om twaalf profielen van mensen die Bolsonaro aanhangen per direct te blokkeren. Ook Twitter kreeg het bevel.

Alhoewel de netwerksite in beroep zal gaan tegen de uitspraak van het Hooggerechtshof is de beslissing genomen. Volgens Facebook gaat de beslissing tegen de vrijheid van meningsuiting in.- Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nadia
zondag 2 augustus 2020 10:16

Is wel merkwaardig dat hoge pieten die corona oplopen niet sterven. Krijgen ze het beste medicijn.? . Zoveel mensen zijn gestorven maar die hoge pieten sterven niet. Hoezo hebben ze een beter weerstand. ?

Zwartje
zondag 2 augustus 2020 10:30

Ze worden als God behandeld met de aller allerbeste medicamentenAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen