zaterdag 27 november 2021
24.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Fabian King wil op een hoger niveau dienen

lees ook ...

Covid dyugu dyugu in Suriname

Minister Ramadhin van Volksgezondheid was wegens Covid opgenomen in een ziekenhuis, ondanks dat hij gevaccineerd was. Minister Kuldipsingh van Arbeid wil normalisatie bereiken en heeft daartoe intusse...

Fabian King, studeerde in augustus 2012  af aan The International School of Physical Education and Sports op Cuba. De bachelor Physical Education and Sports meent de mogelijkheid niet te krijgen om zaken aan te pakken in eigen land. Hij meent dat politiek hier een rol speelt.

Hij heeft meerdere keren zonder succes gesolliciteerd. “Alles is zo gepolitiseerd in mijn geliefd land. Er wordt niet naar je opleiding of kwalificaties gekeken, maar naar je politieke partijkleur of etniciteit”, dit is zijn klacht.  King zegt dat hij van 2012 tot en met 2018 lid was van de BEP en vanaf 2018 lid is van de VHP. Hij heeft vanaf zijn terugkeer geprobeerd om invloed te hebben op beleidsniveau, onder verschillende regeringen. Hij is nooit opgeroepen voor een sollicitatiegesprek.

De bachelor is sinds 2016 leraar lichamelijke opvoeding.  Hij  is er zeker van dat hij een bijdrage kan leveren om sport in Suriname naar topniveau te brengen. Eerder was hij als externe deskundige ingezet bij het Cubaanse sportproject te Brokopondo, maar hij voelde zich destijds ondergewaardeerd.

Hij ziet zichzelf  graag een onderdirecteurspost  bekleden, maar geeft aan dat hij werd tegengewerkt door de toenmalige leiders van het project en de directie. “Ik vroeg een onderdirecteurspost, verblijf en dienstauto, maar heb die niet gekregen”, zegt hij. In de plaats  kreeg hij een maandelijks salaris van twaalfhonderd Surinaamse dollar.

Zijn ideeën werden wel overgenomen en er werd flink aan verdiend, zonder hem te betrekken. Toen stopte hij met projecten schrijven. “Ik ben toen gestopt met het schrijven van sportprojecten”, zegt hij. King wil dat weer oppakken, onder voorwaarde dat hij  volledig wordt vergoed of in vaste dienst wordt genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFabian King wil op een hoger niveau dienen