maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

EZ wil basisgoederen in het binnenland betaalbaar houden

lees ook ...

VN coördinator bespreekt verbetering gezondheidszorg met min...

Joanna Kazana, de Resident Coördinator van de Verenigde Naties (VN), heeft een kennismakingsbezoek afgelegd bij minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Tijdens dit bezoek op dins...

Basisgoederen die tegen extreme hoge prijzen aan de man worden gebracht in het binnenland zijn laatst het onderwerp van gesprek geweest op het ministerie van Economische Zaken. Minister Saskia Walden sprak hier over met ondernemer Alberto Jeroe van Pokigron en parlementariër Henk Aviankoi op maandag 17 januari 2022.

Dit gesprek moet een aanzet moet tot mogelijke oplossingsmodellen, om basisgoederen in het binnenland beschikbaar en betaalbaar te maken. Zo zal worden bekeken om micro- en kleine ondernemers in het binnenland te ondersteunen alsook een dienst van het ministerie daar op te zetten. Ook het opzetten van een distributiecentrum behoort tot de mogelijkheden. De bedoeling is, om in boven Suriname van start te gaan met een pilotproject en dat de andere dorpen daarna vo;gen.

De EZ-minister stelt voor om een commissie Binnenland samen te stellen. Deze commissie zal een inventarisatie moeten maken, welke basisgoederen vanuit Paramaribo gekocht worden en wat de prijzen daarvan zijn. Deze informatie is noodzakelijk om na te gaan welke mogelijkheden er zijn om met een ander distributiesysteem lagere basisgoederen prijzen voor het binnenland te hebben. Er zal ook een ‘Basisgoederenlijst voor het Binnenland’ worden samengesteld. Het is verder ook van belang om na te gaan wie de basisgoederen in het Binnenland aan de man brengen.

Wat betreft de kwestie van het ondernemerschap, ziet minister Walden graag dat wordt nagegaan welke type ondernemingen er in het binnenland zijn en wat de uitdagingen zijn, waarmee de ondernemers te maken hebben. Ook zal worden bekeken, welke producten lokaal geproduceerd kunnen worden om te komen tot een duurzame oplossing ten aanzien van de hoge prijzen voor basisgoederen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEZ wil basisgoederen in het binnenland betaalbaar houden