dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

EZ organiseert trainingssessies voor ondernemers

lees ook ...

Nog 1 jaar tot de volgende verkiezingen

De regering van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk in Suriname is inmiddels vier jaar aan de macht, met nog één jaar te gaan voor de volgende verkiezingen. Santokhi’s regering, ...

Het Onderdirectoraat Internationale Handel (ODIH) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert informatie sessies voor ondernemers als voorloper op de sessies die het Caricom secretariaat zal houden in de Caricom lidlanden van 17 april tot en met 11 juli dit jaar.

De deskundigen van het CARICOM Secretariaat zullen op 10 en 11 juli 2023 in Suriname zijn om de betrokken actoren te trainen. Ondernemers worden in de gelegenheid gesteld om zich te registreren om hun producten aan te bieden en te promoten via de CARICOM INTERACTIVE MARKETPLACE AND SUSPENSION PROCEDURE (CIMSuPro) platform.
De informatie sessies zullen door het ministerie worden georganiseerd van EZ op 3, 4 en 5 april 2023.

CIMSuPro is een virtueel platform waar ondernemers hun lokaal geproduceerde producten kunnen promoten op de CARICOM-markt. Daarnaast kunnen zij vrijstelling aanvragen voor het importeren van grondstoffen buiten de CARICOM lidlanden, indien deze niet aan-geboden kunnen worden door de CARICOM lidlanden. De private sector van Suriname heeft in 2010 het initiatief genomen om met ondersteuning van het ministerie van EZ het platform op te zetten.

Dit platform zal het proces en de lange wachttijden die ontstaan bij de verzoeken voor opheffing van het gemeenschappelijk buiten invoertarief (CET) vereenvoudigen en versnellen bij de import van grondstoffen buiten de CARICOM. Het platform zorgt ervoor dat de periode voor vrijstelling aanvragen aanzienlijk wordt verkort (naar maximaal 5 dagen).

Momenteel duurt de afhandeling van vrijstellingsaanvragen ongeveer 3-4 weken. Hiernaast zal CIMSuPro zorgen voor transparantie, gezien de aanvragen voor vrijstelling direct zichtbaar zullen zijn in alle CARICOM-landen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEZ organiseert trainingssessies voor ondernemers