zaterdag 25 maart 2023
30.7 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

EZ organiseert trainingssessies voor ondernemers

lees ook ...

Scholen hebben toch eerder deuren gesloten vandaag

In Paramaribo-Noord heeft een openbare school eerder de deuren gesloten. De klassen drie tot en met zes bleven tot 10.00u op school terwijl leerlingen van de lagere klassen direct mochten terugkeren n...

Het Onderdirectoraat Internationale Handel (ODIH) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert informatie sessies voor ondernemers als voorloper op de sessies die het Caricom secretariaat zal houden in de Caricom lidlanden van 17 april tot en met 11 juli dit jaar.

De deskundigen van het CARICOM Secretariaat zullen op 10 en 11 juli 2023 in Suriname zijn om de betrokken actoren te trainen. Ondernemers worden in de gelegenheid gesteld om zich te registreren om hun producten aan te bieden en te promoten via de CARICOM INTERACTIVE MARKETPLACE AND SUSPENSION PROCEDURE (CIMSuPro) platform.
De informatie sessies zullen door het ministerie worden georganiseerd van EZ op 3, 4 en 5 april 2023.

CIMSuPro is een virtueel platform waar ondernemers hun lokaal geproduceerde producten kunnen promoten op de CARICOM-markt. Daarnaast kunnen zij vrijstelling aanvragen voor het importeren van grondstoffen buiten de CARICOM lidlanden, indien deze niet aan-geboden kunnen worden door de CARICOM lidlanden. De private sector van Suriname heeft in 2010 het initiatief genomen om met ondersteuning van het ministerie van EZ het platform op te zetten.

Dit platform zal het proces en de lange wachttijden die ontstaan bij de verzoeken voor opheffing van het gemeenschappelijk buiten invoertarief (CET) vereenvoudigen en versnellen bij de import van grondstoffen buiten de CARICOM. Het platform zorgt ervoor dat de periode voor vrijstelling aanvragen aanzienlijk wordt verkort (naar maximaal 5 dagen).

Momenteel duurt de afhandeling van vrijstellingsaanvragen ongeveer 3-4 weken. Hiernaast zal CIMSuPro zorgen voor transparantie, gezien de aanvragen voor vrijstelling direct zichtbaar zullen zijn in alle CARICOM-landen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEZ organiseert trainingssessies voor ondernemers