woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
2.5
(2)

EZ lanceert KMO-roadshow ter versterking van Surinaamse economie

lees ook ...

Oproep tot stopzetten van woekerwinsten op tweedehandse band...

De Economische Controle Dienst (ECD), onder leiding van Pertap Goerdayal, heeft aangekondigd dat tweedehandse autobanden, die momenteel voor gemiddeld SRD 700 en meer verkocht worden bij bandenzaken, ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) zet zich in voor de versterking van de kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) in Suriname door het bevorderen van samenwerking en kennisdeling. Volgens Karishma Mathoera, de directeur Ondernemerschap, streeft het ministerie ernaar om via een reeks informatiesessies en persoonlijke consultaties ondernemers te ondersteunen in hun groei, uitdagingen te overwinnen en netwerkmogelijkheden te vergroten.

Dit initiatief, dat dinsdag 26 maart 2024 gehouden is, omvat een “KMO-roadshow” die alle districten zal aandoen. Om nauw aan te sluiten bij de specifieke behoeften van ondernemers per district, zal het ministerie ook sessies organiseren over belangrijke thema’s zoals ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid. Deze inspanningen maken deel uit van het Suriname’s Growth Enterprises Program (SURGE), een component van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) Program, gefinancierd door de Wereldbank.

Het SURGE-project wordt geleid door Solidaridad, de Economic Transformations Group (ETG), en B4Concepts, en heeft als doel KMO’s te voorzien van zakelijke en technische ondersteuning. Volgens Mathoera komen ondernemingen die deelnemen aan het SURGE-project in aanmerking voor een “matching grant” van de Wereldbank, na beoordeling door een evaluatiecommissie. In 2023 hebben 24 bedrijven al van dergelijke subsidies geprofiteerd, waarmee zij nu investeren in goederen of diensten volgens de regels van de Wereldbank.

Met een totaal budget van US$ 6,6 miljoen voor het project, is er tot nu toe ongeveer US$ 2,8 miljoen uitgekeerd. Mathoera verwacht dat in de derde ronde nog eens US$ 1,8 miljoen zal worden besteed, met nog meer fondsen beschikbaar in de komende rondes. Het ultieme doel is het versterken van het ondernemersklimaat in Suriname en het stimuleren van economische diversificatie en groei in de waardeketen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEZ lanceert KMO-roadshow ter versterking van Surinaamse economie