zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

EZ krijgt USD 250.000 van IDB voor zonnepanelen plan

lees ook ...

OW-minister benadrukt unieke aanpak van renovatie van staats...

Het ministerie van Openbare Werken (OW), specifiek het directoraat Bouw- en Stedebouwkundige Werken (BSW), is momenteel actief bezig met grootschalige renovatiewerkzaamheden. Minister Riad Nurmohamed ...

Het directoraat Technologische Innovatie van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, gaat kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) betrekken bij het creëren van verbeterde handel en industriële processen en producten door innovatieve activiteiten binnen hun bedrijfsvoering op te nemen zoals het stimuleren van zonne-energie.

In het verlengde hiervan ligt de start van het project ‘Promotion of Energy Efficiency and Distributed Generation in Suriname’, dat gaat over meer zonnepanelen in Suriname en wordt gefinancierd door de Inter-American Development Bank (IDB). Het startsein werd virtueel gegeven op vrijdag 25 februari 2022. De gift van de IDB voor het uitwerken van een zonnepanelen plan is USD 250.000.

Het projectplan werd geschreven door het Directoraat Technologische Innovatie in samenwerking met de IDB heeft de volgende drie componenten: Het stimuleren van het gebruik van zonnepanelen, energie efficiëntie in gebouwen en capaciteitsversterking voor bovengenoemde zaken.

Het algemeen doel van deze technische samenwerking is het bevorderen van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie maatregelen in Suriname door het uitwerken van een energie en efficiëntie diagnose, het verrichten van een marktonderzoek voor de haalbaarheid van opwekking van energie uit alternatieve (duurzame) bronnen en het bevorderen van de lokale productie.

Duurzame energieoplossingen worden elke dag steeds goedkoper, betrouwbaarder en efficiënter. Onze huidige afhankelijkheid van fossiele brandstoffen is onhoudbaar en schadelijk voor de planeet. Daarom moeten we de manier waarop we energie produceren en consumeren veranderen. Het zo snel mogelijk implementeren van nieuwe energieoplossingen is essentieel om klimaatverandering, één van de grootste bedreigingen voor ons eigen voortbestaan, tegen te gaan.

Investeringen in zonnepaneel installaties kan een manier zijn om na een initiële investering kosten voor de lange termijn te drukken. Het Directoraat Technologische Innovatie bekijkt ook mogelijkheden voor toegang tot kapitaal voor deze initiële investeringen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEZ krijgt USD 250.000 van IDB voor zonnepanelen plan