maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

EZ geeft maximumprijzen van basisgoederen

lees ook ...

Het geweld in Haïti baart President Santokhi zorgen

President Santokhi zegt het triest te vinden om te vernemen dat er weer sprake is van toename van geweld op Haiti. President Santokhi die als scheidende CARICOM-voorzitter deze kwestie nauw in de gate...

Het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) publiceert tweewekelijks een lijst met maximumprijzen voor een tiental Basis- en Strategische goederen. Het doel is om de prijzen van de basisgoederen betaalbaar en beheersbaar te houden en de consument te stimuleren om ook aan controle te doen in de verschillende winkels.

Via social media hebben burgers aangegeven dat de winkelprijzen lager zijn dan de aangegeven maximumprijzen van de publicatielijst. De prijzen kunnen inderdaad lager zijn, omdat de winstmarges verschillen en de winkelier zijn prijs lager mag vaststellen dan de aangegeven maximumprijs van het product.

Een reden tot prijsverschillen van hetzelfde product in diverse winkels kan zijn dat niet alle importeurs als groothandel verkopen, maar gebruikmaken van een tussenhandelaar, die hun kosten doorberekenen. Verder kan het voorkomen dat importeurs een bepaald product bij verschillende leveranciers in het buitenland hebben gekocht tegen diverse prijzen, welke kan leiden tot prijsverschillen van een bepaald product in de winkels.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEZ geeft maximumprijzen van basisgoederen