woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

EZ en Wereldbank bezoeken Surivit N.V. in het kader van SURGE-programma

lees ook ...

Suriname ontvangt medicijnen ter waarde van US$ 600.000 uit ...

Onlangs heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, bijgestaan door de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, en de directeur van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (...

Op dinsdag 14 november 2023 hebben vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) en de Wereldbank een bedrijfsbezoek gebracht aan Surivit N.V. in het kader van het SURGE-programma, uitgevoerd door het ministerie van EZ en gefinancierd door de Wereldbank met technische assistentie van Solidaridad. Surivit N.V., dat nauw samenwerkt met de vrouwencoöperatie Wi! Uma fu Sranan (WUFS – “Wij de vrouwen van Suriname”), heeft via het SURGE-programma een matching grant ontvangen.

Het doel van deze financiering is om de overgang naar mechanisering van het bedrijf te faciliteren. Tania Lieuw-A-Soe, de algemeen directeur van Surivit N.V. en tevens voorzitter van ‘Wi! Uma Fu Sranan’, benadrukte dat het bedrijf gespecialiseerd is in de verwerking van fruit en cassave. Hierbij worden producten zoals cassavemeel, babypap, cassavepannenkoekmixen en cassavevlokken geproduceerd, zowel voor de lokale als de exportmarkt. Het bedrijf heeft als doel duurzame inkomsten te genereren, met een specifieke focus op vrouwen in de agrarische sector, met name in rurale gebieden.

Lieuw-A-Soe gaf aan dat het bedrijf strekt naar verbetering van de levensstandaard van vrouwelijke agrarische producenten, en in 2020 ontving de coöperatie de IDB Super Heroes of Development award van de Inter-American Development Bank (IDB) voor haar inspanningen. Het streven van Surivit N.V. is nu om te mechaniseren en zo het handmatige verwerkingsproces van producten te verbeteren. Dit stelt het bedrijf in staat meer te produceren en uit te voeren.

De directieleden van het ministerie van EZ en de Wereldbank kregen aan het eind van het bezoek een rondleiding om het huidige productieproces te bekijken en inzicht te krijgen in de knelpunten waaraan het bedrijf werkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEZ en Wereldbank bezoeken Surivit N.V. in het kader van SURGE-programma