maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

EZ bereikt overeenstemming met bandensector over regulering en prijszetting

lees ook ...

Ministerie van Onderwijs lanceert projecten om leerachtersta...

Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft twee nieuwe innovatieve projecten gelanceerd om leerachterstanden onder leerlingen in het basisonderwijs aan te pakken. Deze projecten...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op vrijdag 24 mei een follow-up gesprek gehad met ondernemers en importeurs uit de bandensector. Dit gesprek vond plaats in het kader van de regulering van de sector. Er is overeenstemming bereikt over belangrijke zaken betreffende de regulering en prijszetting van tweedehandse autobanden.

De Economische Controle Dienst (ECD) van EZ zal de controles op bandenzaken voortzetten, waarbij alle relevante documenten zoals importdocumenten, betalingsbewijzen en facturen aantoonbaar moeten zijn tijdens de controle. Dit is bedoeld om orde te scheppen in de sector en de consument te beschermen.

In eerdere gesprekken werd ook besproken hoe de prijzen van tweedehandse autobanden moeten worden berekend. Het is afgesproken dat importeurs deze prijzen moeten bepalen aan de hand van importdocumenten (zoals facturen en de Bill of Lading) en betalingsbewijzen, in overeenstemming met de wet Prijszetting en Prijsbewaking.

EZ zal deze prijsberekeningen screenen en autobandenzaken zullen de banden verkopen volgens de vastgestelde prijzen. Bovendien moet elke autobandenzaak een prijslijst van zowel gebruikte als nieuwe autobanden duidelijk zichtbaar voor consumenten plaatsen.

De prijzen kunnen variëren per autobandenzaak, afhankelijk van de kostencomponenten zoals aankoopbonnen en keuringsdocumenten. Deze kostprijsberekeningen worden gecontroleerd door de afdeling Algemeen Economisch Beleid (AEB) van het ministerie van EZ. Het ministerie kan vooraf geen vaste prijzen bepalen, aangezien deze afhankelijk zijn van variërende kosten per lading. Regelmatige controles zullen worden uitgevoerd om de ordening in de sector te waarborgen.

Met deze maatregelen streeft EZ naar een transparante en eerlijke markt voor tweedehandse autobanden, waarbij de consument beschermd wordt tegen oneerlijke praktijken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEZ bereikt overeenstemming met bandensector over regulering en prijszetting