dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
17 C
Amsterdam
3
(2)

Eye Care foundation werkt samen met ziekenhuizen in Suriname

lees ook ...

BLTO uit bezorgdheid over salarisachterstanden en onzekere a...

De Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) heeft geconstateerd dat verschillende leden eind mei mogelijk geen salaris zullen ontvangen, ondanks hun tijdige registratie. Dit heeft tot ongen...

Op het gebied van oogzorg is er ondersteuning nodig in Suriname. De Amsterdamse NGO, Stichting Eye Care Foundation is vanaf afgelopen vrijdag een samenwerking aangegaan met de drie Surinaamse Ziekenhuizen, Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Sint Vincentius Ziekenhuis en het Wanica Ziekenhuis. Deze samenwerking moet onnodige blindheid voorkomen en slechtziendheid  behandelen. Deze NGO richt zich wereldwijd op het voorkomen van onnodige blindheid.

Door tussenkomst van Audrey Moestadja, werd de Snellenkaart van Eye Care Foundation  in het Academisch Ziekenhuis  overhandigd aan Jason van Genderen in het Wanica Ziekenhuis. Hiermee was de samenwerking een feit. Snellenkaarten zijn  kaarten waarmee oogartsen de oogstatus van patiënten  meten.

”We maken op dit moment een uitgebreide analyse en zeker is dat er ondersteuning nodig is in Suriname op het gebied van oogzorg. Suriname heeft maar zestien oogartsen. Reden temeer om onze collega’s te ondersteunen” aldus Björn Stenvers, CEO bij Eye Care Foundation.

De samenwerking is tot stand gekomen door een financiele bijdrage van de Lionsclub Amsterdam Host – 1 en de Lionsclub Paramaribo.

Wereldwijd kampen 285 miljoen mensen met een visuele handicap. Hiervan zijn 39 miljoen blind, en 246 miljoen  slechtziend. Een groot deel van deze mensen woont in ontwikkelingslanden. In deze landen leidt het tot grote economische en sociale problemen. De slachtoffers raken  hun zelfstandigheid kwijt, en worden dan afhankelijk van familie of hun omgeving.

Een staaroperatie of een bril kan hen weer zicht geven op een toekomst, waardoor opleiding, werk, alsook zorg voor hun kinderen en kleinkinderen weer tot de mogelijkheden gaat behoren.

Eye Care Foundation wil in de toekomst verder uitbreiden. Er is een afdeling in Ecuador, maar het streven is om meerdere vestigingen in Zuid-Amerika en de Cariben op te zetten. De stichting wil als lid van de International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB),  een onderdeel van de WHO, de lokale behoefte ondersteunen. Eye Care Foundation is vooral actief in Azie e Afrika.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEye Care foundation werkt samen met ziekenhuizen in Suriname