Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Extra geld vrijgemaakt voor aanpak criminaliteit

Geplaatst

op

door

Minister Jennifer van Dijk-Silos van justitie en politie heeft zondag in een radioprogramma bekend gemaakt dat er per direct extra geld word vrijgemaakt om de criminaliteit in Suriname aan te pakken. President Bouterse heeft de minister van financiën, Gillmore Hoefdraad USD 750.000 gegeven om dit probleem aan te gaan.

Per direct zal er actie ondernomen worden om de criminaliteitsgolf in Suriname een halt toe te roepen. Het geldbedrag is voornamelijk bedoeld om georganiseerde misdaad en bendes aan te pakken. Minister van Dijk-Silos heeft laten weten tevreden te zijn met het geld. Het bedrag is al goedgekeurd door de raad van ministers en het zal vanaf vandaag beschikbaar zijn. Vorige week liet minister Hoefdraad al weten dat er een groot geld bedrag zat aan te komen om het misdaadprobleem in het land aan te pakken.

Met het geld dat is vrijgekomen kan een goede basis worden gelegd om de huidige situatie te verbeteren. Minister van Dijk-Silos is al vanaf februari bezig met dit vraagstuk en geeft aan dat er al wel verbeteringen zijn in Paramaribo en Nickerie. Het oosten van het land is nog niet verbeterd, dus daar is nog wat meer werk aan de winkel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X