Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Extra geld vrijgemaakt voor aanpak criminaliteit

Geplaatst

op

Minister Jennifer van Dijk-Silos van justitie en politie heeft zondag in een radioprogramma bekend gemaakt dat er per direct extra geld word vrijgemaakt om de criminaliteit in Suriname aan te pakken. President Bouterse heeft de minister van financiën, Gillmore Hoefdraad USD 750.000 gegeven om dit probleem aan te gaan.

Per direct zal er actie ondernomen worden om de criminaliteitsgolf in Suriname een halt toe te roepen. Het geldbedrag is voornamelijk bedoeld om georganiseerde misdaad en bendes aan te pakken. Minister van Dijk-Silos heeft laten weten tevreden te zijn met het geld. Het bedrag is al goedgekeurd door de raad van ministers en het zal vanaf vandaag beschikbaar zijn. Vorige week liet minister Hoefdraad al weten dat er een groot geld bedrag zat aan te komen om het misdaadprobleem in het land aan te pakken.

Met het geld dat is vrijgekomen kan een goede basis worden gelegd om de huidige situatie te verbeteren. Minister van Dijk-Silos is al vanaf februari bezig met dit vraagstuk en geeft aan dat er al wel verbeteringen zijn in Paramaribo en Nickerie. Het oosten van het land is nog niet verbeterd, dus daar is nog wat meer werk aan de winkel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen