Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Extra geld vrijgemaakt voor aanpak criminaliteit

Geplaatst

op

Minister Jennifer van Dijk-Silos van justitie en politie heeft zondag in een radioprogramma bekend gemaakt dat er per direct extra geld word vrijgemaakt om de criminaliteit in Suriname aan te pakken. President Bouterse heeft de minister van financiën, Gillmore Hoefdraad USD 750.000 gegeven om dit probleem aan te gaan.

Per direct zal er actie ondernomen worden om de criminaliteitsgolf in Suriname een halt toe te roepen. Het geldbedrag is voornamelijk bedoeld om georganiseerde misdaad en bendes aan te pakken. Minister van Dijk-Silos heeft laten weten tevreden te zijn met het geld. Het bedrag is al goedgekeurd door de raad van ministers en het zal vanaf vandaag beschikbaar zijn. Vorige week liet minister Hoefdraad al weten dat er een groot geld bedrag zat aan te komen om het misdaadprobleem in het land aan te pakken.

Met het geld dat is vrijgekomen kan een goede basis worden gelegd om de huidige situatie te verbeteren. Minister van Dijk-Silos is al vanaf februari bezig met dit vraagstuk en geeft aan dat er al wel verbeteringen zijn in Paramaribo en Nickerie. Het oosten van het land is nog niet verbeterd, dus daar is nog wat meer werk aan de winkel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Geen kinderbijslag in Suriname door diefstal bij Ministerie

Geplaatst

op

By

Inwoners van Suriname krijgen voorlopig geen kinderbijslag. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname is er afgelopen weekend ingebroken bij de dienst die verantwoordelijk is voor de uitbetaling. Bij de inbraak werd een groot geldbedrag gestolen.

Dat heeft het ministerie bekend gemaakt. Het is niet duidelijk hoeveel geld er precies is verdwenen. De politie doet daar op dit moment onderzoek naar.

Vanuit de oppositie is al woedend gereageerd. De kritiek richt zich vooral op het gegeven dat de regering van tevoren moest weten dat er geen geld over zou zijn om de kinderbijslag uit te keren.

Lees verder

Suriname

Nederland onderzoekt afschaffen visumplicht Surinamers

Geplaatst

op

By

Nederland is bereid te onderzoeken of de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen kan worden versoepeld of afgeschaft. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen het ANP.

Met deze toezegging komt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tegemoet aan de wens van de Surinaamse regering. Die wil graag dat Surinamers vrij naar Nederland kunnen reizen. Op dit moment moeten zij voldoen aan een aantal specifieke eisen voordat ze mogen afreizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een financiële garantstelling of een officiële uitnodiging van een familielid. De visumplicht heeft als doel een toestroom van economische vluchtelingen te voorkomen. Nederlanders die naar Suriname gaan hoeven alleen een toeristenkaart te kopen.

Nederland kan niet zelfstandig beslissen om het visum voor Surinamers af te schaffen of de eisen te versoepelen. Vanwege het Schengenakkoord is dit een zaak voor Europa. Het is aan de Europese Commissie om hierover met een voorstel te komen, aldus de woordvoerder. Minister Blok heeft de Surinaamse regering toegezegd haar wens voor het versoepelen van de visumplicht bij de Europese Commissie aan te kaarten. Dit is overigens eerder ook al gebeurd, aldus de woordvoerder.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |