Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Extra geld vrijgemaakt voor aanpak criminaliteit

Geplaatst

op

Minister Jennifer van Dijk-Silos van justitie en politie heeft zondag in een radioprogramma bekend gemaakt dat er per direct extra geld word vrijgemaakt om de criminaliteit in Suriname aan te pakken. President Bouterse heeft de minister van financiën, Gillmore Hoefdraad USD 750.000 gegeven om dit probleem aan te gaan.

Per direct zal er actie ondernomen worden om de criminaliteitsgolf in Suriname een halt toe te roepen. Het geldbedrag is voornamelijk bedoeld om georganiseerde misdaad en bendes aan te pakken. Minister van Dijk-Silos heeft laten weten tevreden te zijn met het geld. Het bedrag is al goedgekeurd door de raad van ministers en het zal vanaf vandaag beschikbaar zijn. Vorige week liet minister Hoefdraad al weten dat er een groot geld bedrag zat aan te komen om het misdaadprobleem in het land aan te pakken.

Met het geld dat is vrijgekomen kan een goede basis worden gelegd om de huidige situatie te verbeteren. Minister van Dijk-Silos is al vanaf februari bezig met dit vraagstuk en geeft aan dat er al wel verbeteringen zijn in Paramaribo en Nickerie. Het oosten van het land is nog niet verbeterd, dus daar is nog wat meer werk aan de winkel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Politie Suriname schiet inbreker neer

Geplaatst

op

By

De politie heeft afgelopen woensdag gericht geschoten op een inbreker die probeerde weg te vluchten voor de politie.

Nadat de politie een inbreker op heterdaad had betrapt op de Ramlalstraat in het ressort Leiding probeerde deinbreker via een raam weg te komen. Tijdens de vlucht werd de inbreker door de politie verzocht te stoppen. Omdat de inbreker niet reageerde was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Hierdoor werd de inbreker in zijn rechterbovenbeen geraakt.

De inbreker is aangehouden en voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Nadat zijn wonden waren behandeld werd deinbreker in verzekering gesteld.

Lees verder

Suriname

Nederlandse toerist beroofd in Suriname

Geplaatst

op

By

Paramaribo – Een Nederlandse toerist is dinsdagavond in Paramaribo beroofd van haar tas. Zij liep over de Domineestraat komende vanuit de richting van de Waterkant. Ter hoogte van een hotel kwamen twee ongewapende mannen bij haar. Een van hen rukte de tas van de vrouw weg waarna hij samen met zijn kompaan rende in de richting van de Zwartenhovenbrugstraat. Het slachtoffer liep geen letsel op. Zij had SRD 1.000, een credit card en een Nederlands paspoort in haar tas. De politie werd gealarmeerd dat de vrouw was beroofd, waarna zij naar de plaats ging voor onderzoek. De politie is nog opzoek naar de daders.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |