zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(1)

Extra controle veroorzaakt betalingsproblemen bij onderwijs

lees ook ...

SVJ bestuur afgetreden, interim team samengesteld

Nadat voorzitter Vishmohani Thomas, van de Surinaamse Vereniging van Journalisten,(SVJ) is afgetreden wegens prive redenen, heeft het verdere bestuur ook hun functie ter beschikking gesteld  Zo moet h...

Er is extra controle nodig binnen de betalingscyclus van het ministerie van Onderwijs, wetenschap en Cultuur (MinOWC). Bij enkele leerkrachten zorgt dit voor betalingsproblemen. Het gaat om extra uren van leerkrachten. Orie zegt dat de basissalarissen wel zijn uitbetaald. De minister van Onderwijs zegt dit in een radioprogramma van radio abc.

Leerkrachten hebben alarm geslagen. Sommigen menen minder geld op hun rekening te hebben gekregen. Orie zegt dat de lesuren-staten voor extra uren tijdig moeten worden ingediend. Ze horen ook compleet te zijn. Indien dit niet het geval is wordt de uitbetaling naar de volgende maand verschoven.  Hij zegt ook dat het gaat om enkele leerkrachten.

Het systeem is fraudegevoelig. Extra controle is daarom nodig. Ook is gebleken dat sommige uren moeten worden afgebouwd bij  het technischonderwijs, omdat het niet nodig is dat men voor die uren wordt uitbetaald.

Het bureaucratisch proces, dat moet worden doorlopen voor nieuwe aanstellingen zorgt ook voor vertraging bij nieuwe leerkrachten. De bewindsman betreurt deze gang van zaken.

Bron: Ampies Broadcasting Corporation

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameExtra controle veroorzaakt betalingsproblemen bij onderwijs