woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Exporteursbeurs eind september

lees ook ...

Een reflectie op goudzoekers ramp te Matawai

Beter dan in dit gedicht kon Sranan Peyri het niet verwoorden. Daarom presenteren we u dit gedicht "Een reflectie" van Chantal Landburg (FB) die heel helder de situatie, de context heeft geschetst, va...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert dit jaar een exporteurs beurs van 2 dagen in tegenstelling tot het vorig jaar toen de beurs maar één dag duurde. Op basis van een evaluatie wordt de beurs dit jaar twee dagen op 29 en 30 september gehouden.

Het doel van de beurs is om netwerken en product expositie te bevorderen alsook tools aan te bieden die nodig zijn voor de export. In het kader hiervan hebben de deelnemers van de beurs een teach- in gekregen van het ministerie. Aan de exporteurs beurs nemen naast de ondernemers en bedrijven ook instanties en ministeries deel die relevant zijn voor de export.

Een ander doel is om Business to Business netwerken te stimuleren. Het is de bedoeling dat alle instanties, ministeries en ondernemers die relevant zijn voor de export over een informatiestand beschikken. De deelnemers hebben duidelijke instructies ontvangen voor de beurs en zijn ook in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen en suggesties te doen aangaande de beurs.

De teach-in is gehouden op 20 september te Roeli’s Event Venue waar de beurs gehouden wordt. De exporteurs beurs wordt georganiseerd door het directoraat Ondernemerschap en het onder directoraat Interne Markt van het ministerie van EZ.

Tijdens de beurs van vorig jaar hebben de ondernemers en andere actoren benadrukt waarom de beurs van groot belang is. Er aangegeven dat we als land meer valuta binnen krijgen als er meer geëxporteerd wordt. Dat zal zorgen voor een stabiele economie van Suriname. Verder zullen Surinamers koop bewuster worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameExporteursbeurs eind september