Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

“Exploitatie Wakapasi nietig” artikel 13 lid 3 en 4 anticorruptie wet

Geplaatst

op

Antoon 2 N

Advocaat Antoon Karg gaf eergisteren in het televisie programma Magazine 4 van ABC televisie aan dat de exploitatie van de Wakapasi en Palmentuin feitelijk nietig is. Dat wil zeggen, dat alle beheersdaden per direct door de overheid stopgezet mogen worden.

Hij legde ook uit waarom. De rechtshandelingen zijn in deze nietig, legde hij uit, omdat de DC de anticorruptie wet heeft geschonden. In de eerste plaats heeft hij de staat benadeeld en in de tweede plaats is er sprake van belangen verstrengeling bij het geven van advies, omdat hij in het bestuur van de stichting zit. De overheid mag in deze gewoon een brief sturen naar de stichting in kwestie en ze meedelen direct te stoppen met bouwactiviteiten en het innen van gelden verbieden,omdat het verleend recht tegen de wet is en dus in zichzelf nietig. Hij vertelde er ook bij dat het verschil met vernietigbaar is dat de rechter daar wel aan te pas komt.

De Stichting Gebouwd Erfgoed had ook negatief advies gegeven omtrent de exploitatie door de Stichting. De advocaat legt verder uit dat de overheid wel de zorg voor de Palmentuin en Wakapasi onder de paraplu van een stichting mag laten vallen. Belangrijk zou dan zijn dat in de statuten is opgenomen dat wat de stichting onderneemt onder de invloed van de Staat valt en ten behoeve van de Staat is. Hij stelt verder dat als die ochtend de ontruiming nog niet zou zijn begonnen, de staat minimaal in verzuim is. Het vereist geen diepgaand onderzoek, overleg of voorbereiding. Dit is een moment van onmiddellijke actie of onmiddellijk verzuim en bewuste nalatigheid. Aldus de advocaat.

Hij voegde hieraan toe dat alle schade moet worden verhaalt op de zichzelf verrijkende corruptelingen en dat wat hem betreft alle opbrengsten aan het noodfonds moeten worden gegeven. De advocaat stelde ten overvloede dat in deze, ontruiming geen bevoegdheid is waarbij de rechterlijke macht het initiatief neemt, maar de regering.

culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ricky op:Exploitatie Wakapasi nietig”
zaterdag 1 augustus 2020 08:23

Goed zo, eindelijk is er een advocaat die 100 % in staatsbelang handelt, want het is Surinaams culturele erfgoed en dat moeten we koestèren en zuinig en trots opzijn .
Suriname voorwaars.💪.
SOSO LOBI 😙😙😙.

Zwartje
zaterdag 1 augustus 2020 10:44

Hartstikke goed gedaan.

Tamara
zaterdag 1 augustus 2020 13:40

Onmiddellijk aanpakken, die handel! Niet treuzelen! Lik op stuk!
Een felle advocaat die meevoelt met het volk en zijn tanden erin zet. Die hebben wij nodig om de berg puin, zo hoog als de Himalaya, te ruimen.
👍👍👍

ramharak.w.c
zaterdag 1 augustus 2020 13:49

Meneer Bouterse en mevr.Bouterse hebben 10 jaren gewoont in het Paleis. Ze zijn gewend geraakt aan Palmentuin. We weten allemaal dat Desie de baas van Suriname was,maar daaraan is nu een einde gekomen. Voor meneer Bouterse is het stelen gewoon een nornale ding geworden.Tot nu toe heeft hij lak aan alles. Hij doet alsof Suriname van zijn vader is. Ik denk en weet ongeveer dat het tot nu toe de 7 vette jaren voor Desie waren en dan weet je dat autimatisch nu de zeven magere jaren zullen komen en daarvoor is hij zeker bang. We of ik weet dondersgoed… Lees verder »

Andre
zaterdag 1 augustus 2020 21:52

Deze advocaat geeft het volk een halfvol glas. Hij praat alleen maar over delen van de anti corruptiewet die hem goed uitkomen. Artikel 13 lid 1 en 2 en artikel 1 en 2 van deze wet, past hij niet goed toe op deze casus. Daarnaast verzuimt hij te melden dat nietigheid inroepen en nietigheid constitueren aan te pas moeten komen. Nietigheid alleen is in deze casus niet voldoende. Daarom vind ik zijn betoog niet objectief, maar eerder opruiend en populistisch. Op basis van deze wet zal hij nul op het rekest krijgen. Moreel appèl kan m.i. meer opleveren. Meest belangrijkste… Lees verder »Advertentie

Suriname

30-jarige vrouw overleden na verkeersongeval

Geplaatst

op

Img 1b19cccd68c2 1

De 30-jarige autobestuurster Imelda Mac-Intosch heeft op woensdagmiddag 21 oktober, na een verkeersongeval op de Oost-West Verbinding, ter hoogte van kilometer 92,5 in het district Coronie het leven gelaten.
De politie van het bureau Friendship kreeg de melding van het verkeersongeval en ging ter plaatse voor onderzoek. Op de locatie trof de politie een personenauto over de kop in een trens aan.

In dat voertuig werd de bestuurster Mac-Intosch, haar man en hun kinderen van 8 en 6 jaar aangetroffen. Mevrouw Mac- Intosch vertoonde geen teken van leven; terwijl de mede inzittenden klaagden over lichaamspijnen. Zijn zijn per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat mevrouw Mac-Intosch kwam aangereden vanuit de richting van Nickerie gaande in de richting van Paramaribo.

Het vermoeden bestaat dat zij de macht over de besturing van de auto verloor, waarbij die ettelijke keren over de kop sloeg en uiteindelijk in de trens langs de weg terecht kwam.
Een ingeschakelde arts stelde de dood van Imelda Mac-Intosch officieel vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie is haar ontzielde lichaam, door de politie, aan de nabestaanden afgestaan. Mevrouw Mac- Intosch was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Haar man is wel in het bezit van een rijbewijs. Het is vooralsnog niet duidelijk voor de politie waarom Mac-Intosch de auto bestuurde in plaats van haar man. Het zwaar beschadigde voertuig is door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

 

Bron: KPS

Lees verder

Suriname

Binnenkort biogasbedrijf in Suriname

Geplaatst

op

20201022 162505
Binnenkort krijgt Suriname er een gasbedrijf bij. Het gaat in deze om Biogas dat als kookgas gebruikt kan worden en goedkoper is dan wat wij gewend zijn te gebruiken in Suriname. Achter dit bedrijf staat Samuel Kuik.
In het dorp Matta is er al een installatie geplaatst en maakt maakt men nu gebruik van Biogas om te Koken. Ook het jongens en meisjes internaat van Stichting Engedi in het district Wanica die per maand 2 100 lbs gasflessen gebruikten voor de keuken, zijn nu voorzien van een Biogas installatie.
Doordat al het afval zoals gras, dierlijk en menselijk afval gebruikt wordt voor het produceren van biogas,  zal men ook minder last hebben van ongedierten zoals ratten.  Door het afval op een duurzame manier te verwerken krijgen we een schonere milieu en goedkoop Kookgas. Het is in de planning het gasbedrijf op 25 November 2020 te openen. –  culturu.com
Lees verder

Meest gelezen