Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

“Exploitatie Wakapasi nietig” artikel 13 lid 3 en 4 anticorruptie wet

Geplaatst

op

Antoon 2 N

Advocaat Antoon Karg gaf eergisteren in het televisie programma Magazine 4 van ABC televisie aan dat de exploitatie van de Wakapasi en Palmentuin feitelijk nietig is. Dat wil zeggen, dat alle beheersdaden per direct door de overheid stopgezet mogen worden.

Hij legde ook uit waarom. De rechtshandelingen zijn in deze nietig, legde hij uit, omdat de DC de anticorruptie wet heeft geschonden. In de eerste plaats heeft hij de staat benadeeld en in de tweede plaats is er sprake van belangen verstrengeling bij het geven van advies, omdat hij in het bestuur van de stichting zit. De overheid mag in deze gewoon een brief sturen naar de stichting in kwestie en ze meedelen direct te stoppen met bouwactiviteiten en het innen van gelden verbieden,omdat het verleend recht tegen de wet is en dus in zichzelf nietig. Hij vertelde er ook bij dat het verschil met vernietigbaar is dat de rechter daar wel aan te pas komt.

De Stichting Gebouwd Erfgoed had ook negatief advies gegeven omtrent de exploitatie door de Stichting. De advocaat legt verder uit dat de overheid wel de zorg voor de Palmentuin en Wakapasi onder de paraplu van een stichting mag laten vallen. Belangrijk zou dan zijn dat in de statuten is opgenomen dat wat de stichting onderneemt onder de invloed van de Staat valt en ten behoeve van de Staat is. Hij stelt verder dat als die ochtend de ontruiming nog niet zou zijn begonnen, de staat minimaal in verzuim is. Het vereist geen diepgaand onderzoek, overleg of voorbereiding. Dit is een moment van onmiddellijke actie of onmiddellijk verzuim en bewuste nalatigheid. Aldus de advocaat.

Hij voegde hieraan toe dat alle schade moet worden verhaalt op de zichzelf verrijkende corruptelingen en dat wat hem betreft alle opbrengsten aan het noodfonds moeten worden gegeven. De advocaat stelde ten overvloede dat in deze, ontruiming geen bevoegdheid is waarbij de rechterlijke macht het initiatief neemt, maar de regering.

culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ricky op:Exploitatie Wakapasi nietig”
zaterdag 1 augustus 2020 08:23

Goed zo, eindelijk is er een advocaat die 100 % in staatsbelang handelt, want het is Surinaams culturele erfgoed en dat moeten we koestèren en zuinig en trots opzijn .
Suriname voorwaars.💪.
SOSO LOBI 😙😙😙.

Zwartje
zaterdag 1 augustus 2020 10:44

Hartstikke goed gedaan.

Tamara
zaterdag 1 augustus 2020 13:40

Onmiddellijk aanpakken, die handel! Niet treuzelen! Lik op stuk!
Een felle advocaat die meevoelt met het volk en zijn tanden erin zet. Die hebben wij nodig om de berg puin, zo hoog als de Himalaya, te ruimen.
👍👍👍

ramharak.w.c
zaterdag 1 augustus 2020 13:49

Meneer Bouterse en mevr.Bouterse hebben 10 jaren gewoont in het Paleis. Ze zijn gewend geraakt aan Palmentuin. We weten allemaal dat Desie de baas van Suriname was,maar daaraan is nu een einde gekomen. Voor meneer Bouterse is het stelen gewoon een nornale ding geworden.Tot nu toe heeft hij lak aan alles. Hij doet alsof Suriname van zijn vader is. Ik denk en weet ongeveer dat het tot nu toe de 7 vette jaren voor Desie waren en dan weet je dat autimatisch nu de zeven magere jaren zullen komen en daarvoor is hij zeker bang. We of ik weet dondersgoed… Lees verder »

Andre
zaterdag 1 augustus 2020 21:52

Deze advocaat geeft het volk een halfvol glas. Hij praat alleen maar over delen van de anti corruptiewet die hem goed uitkomen. Artikel 13 lid 1 en 2 en artikel 1 en 2 van deze wet, past hij niet goed toe op deze casus. Daarnaast verzuimt hij te melden dat nietigheid inroepen en nietigheid constitueren aan te pas moeten komen. Nietigheid alleen is in deze casus niet voldoende. Daarom vind ik zijn betoog niet objectief, maar eerder opruiend en populistisch. Op basis van deze wet zal hij nul op het rekest krijgen. Moreel appèl kan m.i. meer opleveren. Meest belangrijkste… Lees verder »Advertentie

Suriname

BEP’er raads adviseur ABOP?

Geplaatst

op

Bep 2

In een audio opname die rondgaat op sociale media vertelt een vrouw dat Vice President Ronnie Brunswijk aan Caprino Alendy, voormalig voorzitter van de politieke partij Bep, gevraagd heeft zijn raadsadviseur te worden.

In deze audio opname geeft de vrouw aan, dat in Whats app groepen van de BEP rond gaat dat de politieke partij BEP opgenomen is in de ABOP. En dat is absoluut niet zo, stelt de vrouw die een insider lijkt te zijn. Ook Caprino Alendy is niet overgestapt naar Abop zegt zij. De heer Brunswijk zelf heeft aan Alendy gevraagd zijn raadsadviseur te worden. Dit, in een bijeenkomst waar Ronny Asabina, de voorzitter van de BEP bij aanwezig was en een niet bij naam genoemde kapitein als getuige.

De vrouw benadrukt dat Alendy niet naar de ABOP is overgestapt en de BEP niet in de ABOP is opgenomen. Wij zijn nog steeds een oppositiepartij in De Nationale Assemblee. De BEP heeft een commissie ingesteld om na te gaan hoe ze de coalitie kunnen helpen. Aldus de mevrouw.

culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-NDP’er Misiekaba geeft zetel Surinaams parlement maandag terug

Geplaatst

op

Andre Misiekaba

André Misiekaba, nu gewezen ondervoorzitter en fractieleider van de NDP, zegt maandag zijn lidmaatschap van De Nationale Assemblee (DNA) op. In het verlengde hiervan zal hij ook zijn DNA-zetel teruggeven. Misiekaba legde op 28 juli 2020 alle functies binnen de NDP van Desi Bouterse neer en zegde per dezelfde datum het lidmaatschap van deze partij op.

Op woensdag 29 juli had Misiekaba een bespreking met oud-president en partijvoorzitter Bouterse over zijn uittrede uit de partij. “Het was een zeer bewogen gesprek. De NDP-voorzitter gaf evenwel zijn zegen aan mijn vertrek uit de partij.”

Misiekaba schrijft in een verklaring dat in de afgelopen tien jaar de NDP veel heeft gedaan om de ontwikkeling van ons land op gang te brengen. Op ondermeer infrastructureel- en sociaal maatschappelijk vlak zijn er bergen verzet. Deze prestatie wordt extra aangedikt wetende dat de financiële middelen, als gevolg van de teruggelopen prijzen van goud en aardolie, bijzonder schaars waren. De COVID-19-crisis maakte het er niet makkelijker op, schrijft Misiekaba.

“Dat het volk ondanks alle inspanningen niet tevreden is over de verrichtingen van de NDP-regering is overduidelijk. Had de partij in 2015 landelijk ruim 117.000 Surinamers achter zich, viel zij in 2020 terug naar 65.862 stemmen; een terugval van circa 45 procent.”

De verschrikkelijke interne partijstrubbelingen zullen volgens Misiekaba vast een rol hebben gespeeld bij de enorme terugval. Deze strubbelingen zijn nimmer zo manifest geweest.

“Ik ben van mening dat de NDP is afgedwaald van haar idealen en het streven om een sociaal rechtvaardige samenleving te creëren. Onder het bewind van tien jaar NDP, waar ik prominent deel en onderdeel van ben geweest, lijkt de kloof tussen arm en rijk veel groter te zijn geworden. Dit is niet waarvoor ik mij heb ingezet en waarvoor ik mij verder wil inzetten. Ik heb daarom besloten daar in ieder geval consequenties aan te verbinden en uit de NDP te stappen. Ik dank de NDP voor de politieke scholing die ik mocht genieten. Voorts dank ik alle structuren van de partij die met mij hebben samengewerkt.”

Misiekaba bedankt ook alle mensen die in al de verkiezingen persoonlijk op hem hebben gestemd. “Er zijn verschillende (politieke) perspectieven die zich nu al hebben aangeboden. Ik vraag echter mij tijd van beraad en bezinning te gunnen opdat ik kan nagaan op welke wijze ik mij verder voor land en volk kan inzetten.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen