zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Exploitatie kosten MZ nog niet afgelost

lees ook ...

HVB kritiek op huidige regering: “Onder Bouta was het ...

Tijdens de opening van een infocentrum in het ressort Koewarasan afgelopen zaterdag heeft HVB-partijleider Raymond Sapoen scherpe kritiek geuit op de huidige regering van president Chandrikapersad San...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich niet gehouden aan afspraken gemaakt met de Medische Zending Primary Health Care (MZ) om achterstallige exploitatie kosten te betalen. Een raadsvoorstel om 9,2 miljoen beschikbaar te stellen aan MZ, zodat de schulden bij de vliegmaatschappijen ingelopen kunnen worden schijnt niet te zijn afgehandeld.

Het ministerie deed op 19 maart de belofte om middels een raadsvoorstel dit bedrag ter beschikking te stellen van de organisatie.

“De exploitatiekosten van het derde kwartaal van het vorig beleidsjaar zijn nu wel volledig ontvangen. Voor dit jaar hebben wij nog niet eens de exploitatiekosten van het eerste kwartaal 2024 binnen, terwijl wij al in het tweede kwartaal zijn”, aldus onderdirecteur Maureen Wijngaarde-van Dijk. Ze keurt de houding van de regering af en benadrukt de cruciale rol van MZ als het gaat om de gezondheidszorg in het binnenland.

“De achterstanden worden niet snel genoeg ingelopen. Geen enkele vliegmaatschappij wil op rekening vluchten uitvoeren waardoor de dienstverlening nog meer belemmerd wordt”. Toch hoopt zij dat de middelen van het eerste kwartaal overgemaakt zullen worden. De directeur drukt de regering op het hart om “slagvaardiger” te werken en de middelen ter beschikbaar te stellen.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameExploitatie kosten MZ nog niet afgelost