Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ex-Vicepresident Adhin verwijt Suriname’s nieuwe regering

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 07 26 At 09.41.52

Volgens vicepresident Ashwin Adhin wordt regering-Bouterse door het slijk gehaald door de huidige regering.
Adhin benadrukt dat tegen de achtergrond van een goede transitie het niet te verwachten was dat op deze oneerlijke manier zaken naar buiten zouden worden gebracht.

Volgens de gewezen vicepresident is de huidige regering bezig ambtenaren en gewezen bewindslieden op een intimiderende manier te behandelen.
Dit is niet de manier om met elkaar om te gaan, omdat het navolging kan veroorzaken bij de volgende regeringsovergang.

De loonsverhoging van 50%, is overeen gekomen met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), na vele onderhandelingen en overwegingen.

Bij het overnemen van dienstvoertuigen, door ex-bewindslieden is gebruik gemaakt van een voorziening waar zij aanspraak op maken. Te meer daar alle regelingen en ook nog de missives om de zaak te ondersteunen, aanwezig zijn. De ambtenaren die zijn geholpen met overnemen van voertuigen, waren zij die hun eigen voertuig al jaren hebben gereden. Verder gaat het om achterstanden aan aanvragen, die versneld zijn afgehandeld, liet Adhin weten.

Ook laat Adhin weten dat de mensen die in dienst genomen zijn, alsook bevorderingen welke op de valreep zijn afgehandeld, had te maken met het inlopen van achterstand op de verschillende departementen. Al deze zaken zijn binnen wet en recht afgehandeld, dus geen reden voor aantijgingen, intimidaties en verdachtmakingen, want dat geeft blijk van een valse start, aldus Adhin.

Culturu.com—-Ferdinand Louis

36 Reacties
36 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A/H
zondag 26 juli 2020 10:23

Je moet je muil houden, leugenaar. Je houdt niet van Suriname, alleen maar van jezelf. SATAN.

Bram
zondag 26 juli 2020 10:58

De pot verwijt de ketel je moet eerst kijken heb je geld voor je verhogingen gaat geven. Die auto regeling is gemaakt voor eigen gewin. Het voelt pijnlijk maar toen de NDP kwam in 2010 kwam was het veel erger dus hij moet zijn muil houden en de hand in eigen boezem steken

Laatst bewerkt op 12 dagen geleden door Bram
Jansen
zondag 26 juli 2020 11:06

Wat een klootzak zeg. Lukt alleen stommiteiten. Zeker jaloers dat jij niet meer de boel kan bedotten en niet meer met jou bende kan stelen van land en volk. Besodemieteren. Ga werken,,,

Picasso
zondag 26 juli 2020 11:06

Niks valreep bevordering en 50 procent verhoging??? De regering Bouterse heeft Su naar de afgrond gesleept! In mijn optiek; de regering die prioriteit geeft aan ‘slandsbelang, heeft mijn zegen. Partijbelang, vriendjes politiek, eigenbelang, corruptie etc uitbannen.

M. Ghiraw
zondag 26 juli 2020 11:14

Onbeschoft, onbeschaamd is groep boutserse – adhin geweest en dan nog het lef hebben om de nieuwe integere mensen te beschuldigen. Groep adhin – bouterse moet achter de tralies en alle gestolen eigendommen van het volk inleveren.

Marvin
zondag 26 juli 2020 12:16

Waar zijn die computers dan

A/H
zondag 26 juli 2020 14:49

Ik weet niet wat er met hem aan de hand is. Je moet nu even wachten, de regering is met andere dingen bezig, jullie komen straks allemaal aan de beurt. Alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden, dus stil. Ben je Surinamer? Geboren? Dan ken je het liedje IF JOE NJANG LANTI MONI. Probeer van je gestolen geld te genieten want straks kan het niet meer.

Zwartje
zondag 26 juli 2020 16:35

Achterlijke misselijke geboefte. Stelen en dan een ander de schuld geven. Je kunt jezelf nooit schoonspreken stelletje boeven. Staatskas leeggeplunderd, 50% verhoging voor geboefte ndp en daar hoor jij ook bij, auto’s weggeven, gronden weggeven, computers gestolen, spaargeld van de bevolking gestolen, bank leeggeplunderd. Nooit hebben jullie iets goeds gedaan, integendeel.

Sita
zondag 26 juli 2020 18:07

Ze hebben aardappels en uien gekocht met staatsgeld miljoenen alu hebben we nu no. Aardappel en uien. 100.miljoen Amerikaanse dollars uien en aardappel de komende 100 jaar hebben we aardappel en ui te eten

Zwartje
zondag 26 juli 2020 18:30

Lelijke vent ben je trouwens.
@Sita: hij wordt niet voor niks Alubaba genoemd

Laatst bewerkt op 11 dagen geleden door Zwartje
Lucinda
zondag 26 juli 2020 20:21

Adhin moet de auto’s teruggeven. Hij is schaamteloos bezig. Heeft een ijzerenplaat voor zijn kop. Adhin probeert zijn problemen in de schoenen te schuiven van deze regering Adhin is geen vent. Kan mij niet voorstellen dat hij trots is op zichzelf en deze houding. Een dief en een mislijder. Schaamteloos gedrag over de ruggen van het arme volk. Gewetenloze hond.

Bianca
zondag 26 juli 2020 23:21

Schaamteloze, gewetenloze kerel. De bak moet hij in, strontzak.

Lunes Armand
maandag 27 juli 2020 01:11

Waarden en normen zijn zaken die je met de borst- en opvoeding meekrijgt. Als laatst is het je omgeving die er pos of neg invloed op kan hebben. Vandaar men zegt: wie met pek omgaat wordt ermee besmet. Ik denk dat dit laatste de ex VP is overkomen. Hierdoor praat hij alles dat krom en scheef is recht, omwille van z’n omgeving; alhoewel het bekend is dat het niet goed is voor de mensen die jij vertegenwoordigt. je bent dan net de vos die de passie preekt, dan ligt het aan de boer wat hij met z’n ganzen doet. MISSCHIEN… Lees verder »

Lunes Armand
maandag 27 juli 2020 01:28

Het zijn deze zelfde gasten die ons leerden dat wij op stabiliteit en zekerheid niet kunnen rijden en lopen. Om ons de laatste maanden van hun vernieling te zeggen dat er stabiliteit nodig is om de koers te kunnen beteugelen. Zij moesten leren leven met wat ze in handen hadden. Maar als de hebzucht nabij is dan begin je nu al uit tegeven wat je nog moet krijgen. Een appeltje voor de dorst komt niet voor in deze gasten hun woordenboek. In de plaats hiervan staat: Bezuinig op het volk en niet op jouw zelfe en wie het kruis heeft… Lees verder »

Tamara
maandag 27 juli 2020 03:41

Noem je dit een goede transitie meneer Adhin met je paarse overhemd? Een goede transitie waar duizenden onopgeleide mensen zijn aangesteld voor functies waarvan ze de titel noch inhoud kennen? Waar jullie niet alleen het Kabinet vd nieuwe pres leeg geplunderd hebben en er niet eens een stoel achtergelaten hebben maar ook alle overheidsgebouwen hebben leeggeroofd? De lijst is oneindig. Zonder enige vorm v schaamte praat jij over intimidatie door de nieuwe regering? Is dat geen projectie v jouw regering en zijn wanstaltige gedrag? Goede transitie??? Mn oren klapperen. Transitie is niet quasi braaf de sjerp overdragen. Transitie is het… Lees verder »

Bravo84
maandag 27 juli 2020 19:04

Adhin, als iemand zegt dat je een klootzak bent, dan ondersteun ik de stelling en met rede.
In 1986 zijn 12 militairen van de Surinaamse leger ontvoerd door Ronny Brunswijk.
Weet jij waar ze nu zijn of zijn de 12 militairen niet belangrijk genoeg geweest voor het indienen van het land.

N S
maandag 27 juli 2020 22:11

Waarom hadden ze aan ht begin van hun bewind die 50% verhoging niet kunnen geven??????.
Maar nee toch ,hoe zouden ze dan kunnen jatten ,die apen .
Nu boutaatje en vieze aadtje verloren hebben , moeten ze hun muiltje dicht maken . Rotzooi mt ze.
En die paarse troep die maar niet begrijp .dommerikken .

Ronnievandenhout
woensdag 29 juli 2020 20:55

Een ieder die lopen te heulen met een president, met bloed aan z’n handen, zou er goed aan doen hun commentaren voorzich te houden. Om nu al bla-bla te hebben, terwijl ze nauwelijks hun inzagetermijn hebben van de enorme staatsschulden van Desi en kornuiten, zou ik (persoonlijk) me heel diep schamen. Gewetenloos en zonder schaamte.

gabby
donderdag 30 juli 2020 10:26

Adhin moet gewoon zijn schaamteloze bek houden.
Deze rover en vernietiger kan niet tegen zijn verlies.
De kiezers bepaalden dat Adhin’s leugens, rooftochten en zelf verrijking gestopt moesten worden.
Adhin, Bouterse, Misiebaka, Hoefdraad en het wc afval genaamd NDP is totallos verslagen.
ALLEMAAL moeten hun leugenachtige smoel houden.
Kun je niet tegen je terechte verlies? Kruip dan diep in je hol of onder een steen. Dat zal jullie nederigheid bij brengen. Lelijke beesten.

Laatst bewerkt op 8 dagen geleden door gabby
soengoe
donderdag 30 juli 2020 17:16
Carla
donderdag 30 juli 2020 17:45

Zonde om op zijn aantijgingen te reageren. Zonde van mijn energie hij is het niet waard

Maikel
vrijdag 31 juli 2020 00:01

Meneer Adhin, naar mijn mening ben je een Moeders Paarse Pruim m(n)et een Kwalitatieve Achterstand. Zeg eens eerlijk, welke goede beschaafde regering maakt de staatskas leeg en zorgt ervoor dat de nieuwe regering extra kosten moet gaan maken om het land verder te besturen? En dan nog zeggen “goede transitie”. Houd je waffel en wees eens eerlijk tegenover het volk. Indien je jezelf voor de gek wilt houden, prima. Wees eens een verdomde man. Waar is je eigen trots en eer? Houd eens op je baasje te beschermen. Je moet weten als hij zijn haagje moeten redden jullie allemaal een… Lees verder »

Laatst bewerkt op 7 dagen geleden door Maikel
Shamila
vrijdag 31 juli 2020 04:13

Mensen vergeten boi . Over 5 jaren zit paars er weer? En dan wat deze mensen opbouwen gaan ze weer komen eten. Wat venitiaan had opgebouwd koers 1 op 4 is nu 1 op 15 toch is NDP de 2de grootste partij hoe kan dat? Leugens leugens leugens

Cocsine
vrijdag 31 juli 2020 20:37

Grootste klootzak ,rat stomme adin

Laatst bewerkt op 6 dagen geleden door Cocsine
Lucinda
vrijdag 31 juli 2020 21:05

Adhin met zijn bekrompen verstand moet zich diep schamen. Hij probeert zijn diefstallen goed te praten. Een dief blijft een dief. Een man met eigen waarde en trots zou de auto’s teruggeven. Hij blijft maar in verdediging gaan met zijn zelf verrijking terwijl mede door zijn handelen het bolk pinaart en doodgaat. Schaamteloos gedrag

Zwartje
zaterdag 1 augustus 2020 10:52

Haal die foto weg met je graftakkeface. Zelfingenomen arrogante lelijke kwal

Jiyani
zondag 2 augustus 2020 14:04

Parmessar had snel door dat hij de auto, die hij volgens een regeling in het voordeel van aftredende politici voor een habbekrats had gekocht, niet kies was. Daarom bracht hij de auto terug. Hij heeft wel het geld dat hij voor de auto en de verzekering had betaald, teruggevraagd. Ik hoop wel dat minder geld terugkrijgt want hij heeft een paar dagen in die auto gereden. Ook het verzekeringsgeld moet verminderd worden. Ashwin Adhin echter blijft volharden dat het zijn grootste recht is om volgens die regeling de auto’s voor een prikkie te mogen kopen. Gaat bij hem enkel en… Lees verder »

De waarheid
zondag 2 augustus 2020 18:57

Ja weer zo een leugenachtig verhaaltje. Ze hebben er alles aan gedaan, inclusief het leeg halen van de regeringsgebouwen, en het ophogen van salarissen en leningen, om het allemaal in een failliete situatie achte te laten. En dan nog met je foto op internet de onschuld zelf spelen. Hiermee bewijs je dat je door en door rot bent net als die andere van die duivelse partij. Maar jullie komen nog om je loon, de waarheid achterhaald al jullie leugens. Zie en de dood klopt op een dag ook aan jullie deur. Dan mag je christen spelen Bouterse, maar God ziet… Lees verder »

De waarheid
zondag 2 augustus 2020 18:58

Het volk heeft jullie door.
Ik hoop zo dat er straf zaken worden opgestart, dan mogen jullie in die heerlijke Surinaamse gevangenissen je zonden gaan overdenken.

De waarheid
zondag 2 augustus 2020 19:05

Ne nog even dit, nee de regering van Bouterse, zover je kan spreken over een regering, want het blijft een stelletje boeven en rovers te zijn geweest, wordt niet door het slijk gehaald. Slecht eisen wij het volk, de waarheid, maar daar hebben jullie geen zin in. Hoefdraad is er ook al vandaar, ben benieuwd wanneer Bouterse er vandoor gaat. Zoon lief is al jaren vast in een buitenlandse gevangenis, daar hoort zijn vader ook. Het is een leuk stelletje die familie Bouterse. Jammer dat hij niet in voorlopige hechtenis wordt gezet in afwachting van de uitspraak van het hogergerechtshof.… Lees verder »

Robinhood
zondag 2 augustus 2020 23:12

Ezel ga op je dak zitten hoor

Anand
dinsdag 4 augustus 2020 19:36

Jij moet ‘m 2 x 50 % diep krijgen. Als dat nog niet zo was

dude
donderdag 6 augustus 2020 06:20

Ik citeer. “Ook laat Adhin weten dat de mensen die in dienst genomen zijn, alsook bevorderingen welke op de valreep zijn afgehandeld, had te maken met het inlopen van achterstand op de verschillende departementen.” Einde citaat. En het is zeker ook toevallig dat de salarisverhoging van de bevorderde ndp partijleden en anderen tijdens het begin van de regeerperiode van de nieuwe regering valt? Denkt Adhin super slim te zijn en dat de rest van de bevolking achterlijk is? Ashwin Adhin hyena achtige maniertjes komen weer bovendrijven. Deze man is achterbaks, een eerste klas gluiperd en vals tot op het bot.… Lees verder »

Laatst bewerkt op 1 dag geleden door dude
Marcella
donderdag 6 augustus 2020 06:33

Hij was gewoon het loophondhe van …..
Wat voor goeds heeft hij gebracht. Regering 1 van bouterse was er een andere vp. Het land dit d toen er anders voor. Deze is bij de 2de regeer periode gekomen. En liet alles toe wat er gebeurde. Hij kon niet zeggen wat nu gebeurt keur ik af en zelf treed ik af. Dan had je nu geen gezichtsverlies. Nu ben je 1 van hen die ook de bak in moet.

EEN SURINAMER
donderdag 6 augustus 2020 13:03

Sang! Ik wil alleen maar wrede dingen zeggen voor deze “puppet”. Boi! 

Ik kies ervoor mezelf niet te verlagen tot zijn niveau van wreedheid want dat zal niets veranderen. Het zal de schade niet herstellen, het biedt mij alleen maar een tijdelijk genoegdoening. En deze asshole zal toe blijven kijken hoe ik steeds dichter in de buurt komt van zijn niveau. Het zal mij niks opleveren. Dus: laat gaan voor het universum. De Here wacht op het juiste moment.

Prinses
donderdag 6 augustus 2020 21:09

Laat hem maar meteen verdwijnen
Kijk hem op de foto staan, alsof hij de wereld aan kan.
Weg er mee, alleen maar misleiding.
Ik hoop dat Brunswijk die vent niet binnen zal halen.
Ik wil dat alle vuil uit de politiek verdwijnd.Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen