zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
2
(1)

Ex-topman Surinaamse Postspaarbank vraagt rechter om vrijlating

lees ook ...

Conferentie over de geautomatiseerde eerstelijnszorg

Het Ministerie van Volksgezondheid op woensdag 29 maart jongstleden in verband met de automatisering van de eerstelijnszorg oftewel huisartsenzorg, voor alle belanghebbenden een Information Systems Fo...

De gewezen topman van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto, vroeg vrijdag in zijn laatste woord aan rechter Maytrie Kuldipsingh om zijn vrijlating. “Niet vanwege mijn onschuld, maar ook vanwege mijn gezin en familie”, zei de ex-banktopper. Hij gaf aan dat hij de overtuiging heeft, dat wat hij gedaan heeft, in ‘s lands belang is.

“Sinds ik in de gelegenheid ben geweest om mijn bijdrage te leveren aan het bestuurlijke van het land, heb ik dit vol trots mogen uitvoeren. Het is ook daarom dat ik de opdrachten van de staat Suriname zo goed en zo snel mogelijk heb uitgevoerd”, merkte hij op.

Het proces stond vrijdag voor dupliek. De raadslieden Benito Pick en Richard Tjon A Joe hebben hun verweer gevoerd. Volgens Tjon A Joe heeft de verdachte geen eerlijke kans gehad van het Openbaar Ministerie (OM). Kromosoeto heeft alleen ideeën gedeeld met de ex-governor van de Centrale Bank, Robert van Trikt en ex-minster van Financiën Gillmore Hoefdraad, zegt de advocaat.

Kromosoeto zou zelf geen deel hebben gehad in de strafbare gedragingen. Verder is in dit proces niets bewezen. Bij Tjon A Joe is de indruk gewekt dat het OM zich heeft gericht op het bevredigen en voeden van de publieke opinie, als het gaat om de kwestie van de blanco voorschotten. Daardoor zijn zaken, die inhoudelijk niet kloppen, aangedragen.

De gewezen SPSB-topper zit al langer dan een jaar vast. Kromosoeto typeert zijn gevangenschap van 429 dagen als een periode periode van verdriet voor hem, zijn gezin, familie en vrienden. De naam Kromosoeto is ernstig geschaad en ik zal mij zonder meer inzetten om die te herstellen, aldus Kromosoeto.

Officier van Justitie Cynthia Klein persisteert bij de eis van vijf jaar gevangenisstraf tegen de gewezen directeur van de SPSB, met aftrek van de periode van voorarrest. Ook is hem een boete van SRD 150.000, substituut een jaar gevangenisstraf, opgelegd. De rechter doet op 22 december uitspraak in deze spraakmakende zaak.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-topman Surinaamse Postspaarbank vraagt rechter om vrijlating