Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ex-Surinaamse Financiënminister vermoedelijk in Guyana gezien

Geplaatst

op

Gillmore Hoefdraad

Gillmore Hoefdraad, de voormalige minister van Financiën, is naar alle waarschijnlijkheid in Guyana gespot. Personen bij wie hij in het Surinaamse buurland bekend is, beweren dat zij hem hebben gezien in het plaatsje Skeldon. Hij zou in gezelschap zijn geweest van drie andere mannen die de Nederlandse taal machtig zijn. Ze waren naar een bar gegaan om te genieten van een drankje. Er is een uitreisverbod tegen Hoefdraad uitgevaardigd door het Openbaar Ministerie. Hij heeft mogelijk vóór het uitreisverbod de kans gezien om het land te verlaten.

Vermoedt wordt dat Hoefdraad zich schuilhoudt in de woning van een Surinamer die in Berbice woont. Al enkele dagen circuleren hardnekkige geluiden dat de voormalige topman op Financiën de wijk heeft genomen naar het westerbuurland en mogelijk als eindbestemming Venezuela zou hebben.

Begin deze week publiceerde de Guyanese krant Kaieteur News dat Hoefdraad vermoedelijk illegaal in Guyana vertoeft. De ex-minister is onbereikbaar – ook voor de media – sinds bekend werd dat het Openbaar Ministerie (OM) een hernieuwde vordering naar het parlement zou sturen om hem in staat van beschuldiging te stellen. Door het OM is hij aangemerkt in het schandaal rond malversaties die zich bij de Centrale Bank van Suriname hebben voorgedaan. De voormalig governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, zit al maanden vast.

Tegen Hoefdraad is een gerechtelijk vooronderzoek begonnen en het OM wil hem als verdachte horen over zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de strafbare feiten. Hij wordt verdacht van elf zaken, inclusief overtreding van de Anticorruptiewet en het Wetboek van Strafrecht. Voor deurwaarders is Hoefdraad spoorloos en kan het exploot van de procureur-generaal niet aan hem worden overhandigd. De commissie die benoemd is onder leiding van coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien komt vandaag bijeen om te bespreken hoe deze zaak aangepakt zal worden.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stanley westerborg
donderdag 30 juli 2020 11:32

Laat deze ijverigheid ook gelden voor zoveel andere vormen van roof en diefstal, van fraude en corruptie tjdens eerdere regimes. Het verhaal van de tien schone vingers is puur misleiding. want wie corruptie oogluikend heeft toegestaan ter behoud van regeermacht, is ook corrupt.

Kanthai
donderdag 30 juli 2020 16:02

Hoefdraad komt hier niet mee weg. Hij vlucht omdat hij weet wat hij gedaan heeft. Hij heeft en niet hij alleen, van het hele volk gestolen. Hij en zijn Bouterse hadden nooit geboren mogen worden. Ben benieuwd hoe lang hij op de vlucht kan blijven en ook wanneer Nederland om de uitlevering van Bouterse gaat vragen. En dan als er veel boven water is gekomen zal het wel druk worden in de gevangenis. Dan die duizenden mensen die onterecht een baan hebben gekregen moeten gewoon weer ontslagen worden, want ze zijn illegaal aangenomen en de rechter moet ten behoeven van… Lees verder »Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen