zondag 4 december 2022
23.8 C
Paramaribo
0.6 C
Amsterdam
5
(1)

Ex-Surinaamse bankdirecteuren voorlopig vrij

lees ook ...

Leidster van tehuis opgesloten voor mishandeling kinderen

In een Kindertehuis werden twee kinderen mishandeld. Een kind heeft er tweedegraads brandwonden aan overgehouden van een heet strijkijzer. Een ander was zwaar mishandeld. Beide kinderen hadden medisch...

De gewezen topmannen van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt, en Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), zijn maandag onder voorwaarden in vrijheid gesteld. De raadkamer bestaande uit de rechters Anand Charan, Duncan Nanhoe en Soebhaas Punwasi heeft beslist dat beide hun paspoorten moeten inleveren en op iedere zitting aanwezig moeten zijn. De zaak diende in hoger beroep.

Ginmardo Kromosoeto

Aan Van Trikt en Kromosoeto werd ook voorgehouden dat het niet uitgesloten is dat zij weer gevangen worden genomen, wanneer aan het eind van dit hoger beroep een lagere of hogere straf opgelegd wordt. In deze zaak zijn eerder vrijgelaten Faranaaz Hausil, juridisch directeur van de CBvS, en Ashween Angnoe, de zakenpartner van Van Trikt.

Hausil is de enige die onvoorwaardelijk in vrijheid is gesteld. In deze geruchtmakende zaak zijn nu alle verdachten op vrije voeten. Ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, die is veroordeeld tot 12 jaar, is voortvluchtig. De zaak van Van Trikt en Kromosoeto gaat in januari weer voor.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-Surinaamse bankdirecteuren voorlopig vrij