dinsdag 16 april 2024
25 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
5
(1)

Ex-Surinaamse bankdirecteuren voorlopig vrij

lees ook ...

Tieners beroofd door gewapende mannen

Gisteravond zijn J.A. (16) en A.P., die vandaag 15 jaar is geworden, beroofd in het inheemse dorp Powakka. Vier gewapende mannen hebben de tieners beroofd van onder andere een buiktasje met geld, een ...

De gewezen topmannen van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt, en Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), zijn maandag onder voorwaarden in vrijheid gesteld. De raadkamer bestaande uit de rechters Anand Charan, Duncan Nanhoe en Soebhaas Punwasi heeft beslist dat beide hun paspoorten moeten inleveren en op iedere zitting aanwezig moeten zijn. De zaak diende in hoger beroep.

Ginmardo Kromosoeto

Aan Van Trikt en Kromosoeto werd ook voorgehouden dat het niet uitgesloten is dat zij weer gevangen worden genomen, wanneer aan het eind van dit hoger beroep een lagere of hogere straf opgelegd wordt. In deze zaak zijn eerder vrijgelaten Faranaaz Hausil, juridisch directeur van de CBvS, en Ashween Angnoe, de zakenpartner van Van Trikt.

Hausil is de enige die onvoorwaardelijk in vrijheid is gesteld. In deze geruchtmakende zaak zijn nu alle verdachten op vrije voeten. Ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, die is veroordeeld tot 12 jaar, is voortvluchtig. De zaak van Van Trikt en Kromosoeto gaat in januari weer voor.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-Surinaamse bankdirecteuren voorlopig vrij