Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ex profvoetballer Romano Sion opgepakt in Spanje

Geplaatst

op

door

Romano Sion, voormalig Nederlands profvoetballer van Surinaamse komaf is in Valencia (Spanje) gearresteerd wegens oplichting.

Volgens de politie heeft hij een in Spanje wonende Amerikaanse student (19) , 6300 euro afhandig gemaakt door zich voor te doen als scout van voetbalclub FC Groningen. Het slachtoffer zou Romano hebben betaald in ruil voor een trainingsstage bij voetbal club FC Groningen.

De oud-speler is echter op geen enkele manier werkzaam voor de club. Sion speelde halverwege de jaren negentig 67 duels voor FC Groningen.

Niet de eerste keer

Hij raakte eind 2008 ook al in opspraak vanwege oplichting. Hij deed zich destijds voor als contactpersoon tussen oud-internationals en zijn toenmalige club Oldambster Boys. Hierbij streek hij 4000 euro op.

Gestolen pinpas

Een jaar eerder werd hij in hoger beroep in een andere zaak vrijgesproken. Hij werd verdacht van het stelen van een pinpas. De buit zou hier 7000 euro zijn geweest.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

president krijgt twee monumenten als verjaardagskado

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Russische delegatie brengt bezoek aan Suriname

Geplaatst

op

door

Zowel vice-president Michael Ashwin Adhin als minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is tevreden met het werkbezoek dat een delegatie uit Rusland onlangs aan Suriname heeft gebracht. Tijdens dit bezoek voerden beide regeringsfunctionarissen gesprekken op diplomatiek niveau. De Russische delegatie stond onder leiding van de niet-residerende ambassadeur van Rusland in Suriname, Sergei Akopov, die in Brazilië zijn standplaats heeft. Akopov deed Suriname aan met een team van handelsrepresentanten en de vertegenwoordigers van het Russische conglomeraat Rostec. Onder Rostec ressorteren ruim 700 bedrijven en volgens vice-president Adhin en minister Hoefdraad zijn er hierdoor ruime mogelijkheden om zaken te doen.

Volgens vice-president Adhin hebben de 700 bedrijven die in Rostec verenigd zijn oriëntatiemogelijkheden op heel wat gebieden in Suriname. De vice-president stelt dat van Surinaamse zijde alle gebieden waar er mogelijkheden zijn om zaken te doen met de delegatie besproken zijn. Hij zegt dat met zich dan ook verder gaat oriënteren. De vice-president denkt dat vanwege Surinames behoefte er een koppeling gemaakt kan worden met het bedrijfsleven in Rusland zodat die kan nagaan hoeveel ze hier kunnen investeren.

Adhin benadrukt dat de Russische delegatie praktisch ingesteld is, wat betekent dat men zo snel mogelijk zaken wil doen. “Ze willen zien wat Suriname te bieden heeft en waar er braakterrein ligt voor hun investeerders.” Volgens de vice-president is er danook sprake van een korte termijn implementatie. Hij zegt dat Suriname heel veel mogelijkheden heeft, maar dat ons land vooral op zoek is naar projecten met een grote spin-off naar de regio. De vice-president noemt in deze de agrarische sector. Hij benadrukt dat Suriname met een partner als Rusland, een groot land met grote investeerders, een heel andere snelheid van ontwikkeling kan krijgen.

De aanwezigheid van de Russische delegatie in Suriname betrof een tegenbezoek nadat minister Hoefdraad in september het Europese land aandeed. Verder is het een vervolg op het bezoek van de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov eerder dit jaar aan ons land. Volgens de Surinaamse bewindsman is het van belang dat Suriname haar vleugels verder uitslaat in relaties. Minister Hoefdraad zegt dat Suriname een zeer interessant land blijft, nu nog meer vanwege de enorme olie- en gasvondsten voor de Cuyanese kust. Hierdoor zal er niet alleen sprake zijn van een stuk economische bedrijvigheid, maar ook de mogelijkheid om andere zaken te ontwikkelen. De bewindsman benadrukt daarom dat Suriname deze momenten echt moet aangrijpen. Hij geeft aan dat er niet alleen met de Surinaamse overheid gesprekken zijn gevoerd, maar ook met de private sector en de hoop is erop gevestigd dat men snel tot concrete zaken kan komen.

Lees verder

Meest gelezen

X