zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
5
(3)

Ex-president Desi Bouterse: “Volk moet uit lijden worden verlost”

lees ook ...

NPS-voorzitter Rusland duidelijk: Geen betrokkenheid bij Pan...

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft duidelijk gemaakt dat hij op geen enkele manier betrokken was bij het Pan American-schandaal. Hij deed deze verklaring in Comm...

Ex-president Desi Bouterse verklaart zich solidair met alle burgers over het totale landgebied die het moeilijk hebben. Hij zal daarom een oorlog aangaan tegen de heersende armoede. “Wij zullen er alles aan doen om een halt te roepen aan deze moeilijke momenten,” zei de gewezen president, zaterdag, tijdens een massameeting in het district Nickerie.

Volgens Bouterse moet de complexe drang tot overleving beslist niet onderschat worden. Als een militair in hart en nieren, beloofde hij met gepaste strategieën te komen om het volk uit zijn lijden te verlossen. De NDP-voorzitter is al enkele dagen in het rijstdistrict waar hij persoonlijke gesprekken heeft gevoerd met de burgers. Voor velen is het enorm zwaar om het hoofd boven water te houden vanwege de lastenverzwarende maatregelen.

De aanwezigen tijdens de massameeting. Beeld YouTube

Bouterse heeft ook de markt bezocht. Van een marktverkoopster zou de ex-president hebben vernomen, dat delen van de markt in Nickerie leegstaan. “Dit is het gevolg van het beleid van de regering. Er is geen koopkracht,” beweert de verkoopster. Dat wan’ taki un mus’ drai a anu par’ a boto. Een taximan gaf volgens Bouterse aan, dat hij vanwege de verhoogde brandstofprijs geen keus heeft om SRD 3000 te vragen voor een taxirit naar Paramaribo. “Dus SRD 3000 gaan en SRD 3000 om terug te komen. Wie dringend een familielid naar de stad moet vervoeren en je verdient SRD 6000, ‘dan yu sa dede in’ a film’, zei de oud-president.

Dat de bevolking gebukt gaat onder dictatuur is duidelijk. Ambtenaren zijn bedreigd dat als zij aanwezig zouden zijn op de massameeting zij geen salaris zouden ontvangen.

De NDP gaat zich buigen over de te volgen strategieën om “de regering weg te jagen”, zoals diverse sprekers het hebben aangekondigd. Bouterse zei dat mensen hem al zolang vragen wanneer hij ‘nyeh’ gaat zeggen. Nu is het zover. Alle Surinamers zijn nodig om de regering die het volk in armoede heeft gestort, weg te jagen. “Gado na wi Fesiman”, stelde hij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-president Desi Bouterse: "Volk moet uit lijden worden verlost"