woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
5
(1)

Ex-president Bouterse gevaccineerd met Sinopharm

lees ook ...

Werklunch met Caricom staatshoofden en VN Secretaris-Generaa...

Vandaag, 03 juli 2022, tijdens de 2e dag van de activiteiten in het kader van de 43ste Staatshoofden CARICOM Vergadering, stond een werklunch op de agenda. Bij deze werklunch, welke werd gehouden in T...

Ex-president Desi Bouterse en echtgenote, Ingrid Bouterse-Waldring, zijn zaterdag ingeënt met het Sinopharm-vaccin uit de Volksrepubliek China. Dit is gebeurd in Ocer, het partijcentrum van de NDP. Volgens Bouterse heeft hij het Chinese vaccin genomen op advies van zijn medisch team.

De ex-president benadrukt dat vaccineren belangrijk is. Onderweg naar zijn plek is hij in de isolatieruimte door de aanwezigen gegroet. Echtgenote Ingrid zegt voor Sinopharm te hebben gekozen, omdat het op de traditionele manier is gemaakt. “Het geeft meer vertrouwen,” zei ze. Ook oud-DNA-voorzitter Jenny Simons heeft een prikje met het Chinees vaccin genomen.

Ocer is vandaag ook een van de prikpunten waar burgers terechtkunnen om zich te laten vaccineren tegen het Covid-19-virus. Op locatie mag men een keuze maken tussen het AstraZeneca- en het Sinopharm-vaccin.

Er waren al heel vroeg personen op de been die een rij hadden gevormd om zich te laten prikken. In Suriname kan men vanaf woensdag kiezen tussen de twee soorten vaccins. Er is met het Sinopharm, dat een schenking is van China, gestart in het Politie Opleidingscentrum (POC).

Volgens arts Natanael Filemon van het vaccinatieteam werd in het begin van de week alleen met Sinopharm geprikt, maar omdat mensen die liever het AstraZeneca wilden werden weggestuurd is besloten om met beide te prikken.

De vaccinatiedag in Ocer duurt tot 16.00 uur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-president Bouterse gevaccineerd met Sinopharm