vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(3)

Ex-president adviseert kruiden als booster van het immuunsysteem

lees ook ...

Scholen hebben toch eerder deuren gesloten vandaag

In Paramaribo-Noord heeft een openbare school eerder de deuren gesloten. De klassen drie tot en met zes bleven tot 10.00u op school terwijl leerlingen van de lagere klassen direct mochten terugkeren n...

Ex-president Desi Bouterse adviseert  toepassing van traditionele geneeskunde in de aanpak van Covid-19, als versterking van het immuunsysteem, niet als geneesmiddel. Hij is getuige geweest van de “genezing’ van een covid-19 besmette persoon na vier dagen.  Het slachtoffer heeft een in Pikin Saron gebrouwen medicijn ingenomen, die zijn immuunsysteem  heeft versterkt.

Meerderen hebben intussen heil gevonden bij dit medicijn. “Ik steek mijn handen in vuur dat het werkt”, volgens de ex-president dinsdag tijdens een persconferentie. Het is wel duur volgens hem. Bouterse pleit voor onderzoek naar eventuele nadelige  bijwerkingen van dit en andere middelen, die worden aangeboden tegen het covid-19 virus.

Hij constateert een ongezonde wedijver onder de natuurgenezers, dus adviseert hij  bundeling en samenwerking met westerse kennis op dit gebied voor een duurzame oplossingen. Hij vind dat de regering veel repressie en bangmakerij hanteert in de covid-crisis.

Verder ziet het ex-staatshoofd  toenemende etnische tegenstellingen wat  “zeer gevaarlijke” is. “Laten we afkomen van dat koeli-blakaman ding”, waarschuwde hij.

Het is volgens hem “vrij ingewikkeld” om een land te draaien terwijl de overheid weinig geld heeft. Zijn regering heeft altijd een zodanig beleid gevoerd dat de kosten van levensonderhoud betaalbaar bleven, hield hij zijn gehoor voor. Hoewel er tijdens zijn regering enorme financieel-economische problemen waren heeft een liter spijsolie nimmer SRD 40,- en SRD 55,- gekost. De voormalige regeringsleider erkent dat er fouten zijn gemaakt, echter mag volgens hem de huidige situatie  niet constant in de schoenen van zijn regering worden geschoven.

Verder wil Bouterse  over niet al te lange tijd een persconferentie  houden waar hij gedocumenteerd de stand van zaken tijdens zijn bewind zal aangeven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEx-president adviseert kruiden als booster van het immuunsysteem