maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
4.2
(10)

Ambasadeur van de Filipijnen voor Suriname krijgt harde straf

lees ook ...

Particuliere sector wil meer samenwerking Suriname en Guyana...

De Guyana-Suriname Private Sector Business Council heeft op vrijdag 27 januari een bezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi in verband met Suriname's en Guyana's streven om de restrictie...

De voormalig niet-residerend ambassadeur voor Suriname van de Fillipijnen, Marichu Mauro, die als standplaats Brazilie had en niet- residerend ambassadeur was voor Suriname, Guyana, Venezuela en Columbia, werd in november 2020 door de Filipijnse President Rodrigo Duterte ontslagen omdat zij haar huishoudelijke hulp meerdere malen lichamelijk had mishandeld. Zij heeft haar 51- jarige huishoudhulp meerdere malen aan het haar getrokken en zo hard aan de oren getrokken dat de vrouw huilde. Er is voldoende beeldmateriaal van de mishandeling als bewijs, maar Mauro ontkent ook niets.

President Rodrigo Duterte heeft op 01 maart 2021, de straf die past bij zo een overtreding door een diplomaat begaan, vastgelegd in een document en getekend.

Voormalig ambassadeur Marichu Mauro mag nooit meer een publiek ambt bekleden en verliest haar recht op pensioen. Zij mag ook geen examens meer afleggen voor publieke en overheidsdiensten en kan zich nooit meer verkiesbaar stellen.

Voormalig ambassadeur Marichu Mauro zegt  dat Secretaris Locsin haar in een tweet  heeft getypeerd als een goede diplomaat. Ze vraagt om gespaard te worden van dit harde besluit. Ook zegt zij dat zij spijt heeft van haar handelingen en haar huishoudhulp om vergeving heeft gevraagd. Zij vindt dat er niet genoeg aandacht is gegeven aan bewijzen die zij heeft aangebracht. Daarnaast zegt zij dat zij en haar huishoudhulp familie zijn en samen zijn opgegroeid en dat zij daardoor haar grenzen heeft overschreden. En door diezelfde familiebanden heeft haar huishoud hulp ook vele malen haar grenzen overschreden.

De ambassadeur had de beschermvrouw moeten zijn van de huishoudhulpen in het land waar zij resideerde. Maar juist de ambassadeur was de mishandelaar. Een ambassadeur behoort zijn/haar land zo positief mogelijk aan de wereld te presenteren. Maar in plaats daarvan heeft Mauro haar land en Overheid te schande gemaakt. Jammer!

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

10 REACTIES

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAmbasadeur van de Filipijnen voor Suriname krijgt harde straf